Ρίο 2016: Στον βραδινό τελικό με χρόνο για άνοδο στο βάθρο ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης!!!

 

Την πρόκρισή του στον τελικό των 100 μέτρων πεταλούδα της κατηγορίας S9 εξασφάλισε ο Δήμος Μιχαλεντζάκης.

Στην δική του προκριματική σειρά, την πρώτη που διεξήχθη κατά σειρά, τερμάτισε δεύτερος σε χρόνο 1’01’91 πίσω από τον Ούγγρο Τάμας Σορς που κολύμπησε την απόσταση 1’00″58.

Στην δεύτερη προκριματική σειρά πρώτος τερμάτισε ο Ιταλός Φεντερίκο Μορλάτσι με χρόνο 1’01″57, ενώ ο δεύτερος αυτής της σειράς έμεινε κατά ένα εκατοστό του δευτερολέπτου πίσω από τον Αλεξανδρουπολίτη.

Ο λόγος για τον Κροάτη Βίνσετιτς που τερμάτισε σε χρόνο 1’01″92. Αυτοί οι τέσσερις λογικά θα παλέψουν στις 23:30 το βράδυ για τα τρία μετάλλια, καθώς όπως είχε επισημάνει το ThrakiSportS, ήταν αυτοί με τους καλύτερους χρόνους.

Υπενθυμίζεται ότι ο αθλητής του ΟΦΘΑ και του Ηρόδικου Κομοτηνής κατεβαίνει στον αγώνα έχοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση από όλους του συμμετέχοντες, με ατομικό ρεκόρ 1’00″16. Ο μόνος που έχει καλύτερο ρεκόρ είναι ο Μορλάτσι ο οποίος έχει 58″91 αλλά έκανε χρόνο κατά τρία δεύτερα χειρότερο το πρωί στον προκριματικό, έστω και αν αυτός αρκούσε όχι απλά για να περάσει στον τελικό αλλά και να τον φέρει εκεί με τον καλύτερο χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ούγγρος Τάμας Σορς που προηγήθηκε του Μιχαλεντζάκη στην πρώτη προκριματική σειρά, είναι ο κάτοχος του ρεκόρ Παραολυμπιακών Αγώνων με 1’00″78. Μιχαλεντζάκης, Μορλάτσι, Σορς και Βίνσετιτς θα διεδικήσουν στις 23:30 τα μετάλλια στον τελικό, με τις ευχές όλων ο Δημοσθένης να ανέβει στο βάθρο και να κερδίσει το πρώτο μετάλλιο της Ελληνικής κολύμβησης στο Ριο ντε Τζανέιρο…