Η «μνήμη ελέφαντα» του αρχηγού της Ξάνθης Κώστα Φλίσκα και η αριστοτεχνική του «ντρίπλα» στον 14χρονο Δαμιανό

 

Μια ιδιαίτερη συνάντηση είχε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, μετά τον αγώνα της Ξάνθης με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ο αρχηγός των θρακιωτών Κώστας Φλίσκας.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης και ενώ περίμενε να έρθουν οι υπόλοιποι συμπαίκτες του για να επιβιβαστουν στο πούλμαν που θα τους μετέφερε στο αεροδρόμιο, τον πλησίασε ένα πιτσιρικάς που φορούσε φανέλα της ΑΕΚ προκειμένου να τον ρωτήσει ποιες είναι οι εκτιμήσεις του για το φετινό πρωτάθλημα αναφορικά με την υπόθεση τίτλος.

«Εγώ εσένα σε θυμάμαι. Δεν ήσουν και πέρυσι στη Νέα Σμύρνη;», τον ρώτησε ο Φλίσκας, ξεπερνώντας με αριστοτεχνική ντρίπλα το ερώτημα. Ο πιτσιρικάς έμεινε… παγωτό. «Ναι», του απάντησε εκείνος, «είχα έρθει να σας ζητήσω αυτόγραφο μετά το τέλος του αγώνα σας με τον Πανιώνιο». «Το ξέρω, το θυμάμαι…», του απάντησε χαμογελώντας ο Φλίσκας.

Όπως ο ίδιος ο αρχηγός της Ξάνθης εξηγούσε αργότερα στο ThrakiSportS, «έχω το προτέρημα να θυμάμαι εύκολα πρόσωπα και φυσιογνωμίες». Αυτό το λες και… μνήμη ελέφαντα. Έτσι ο έμπειρος παίκτης-σύμβολο της Ξάνθης θυμήθηκε τον 14χρονο πιτσιρικά που παίζει μπάλα στον Ηρακλή Αγίου Δημητρίου, μια ερασιτεχνική ομάδα της Αθήνας.

Έναν χρόνο πριν, ο μικρός Δαμιανός (όπως είναι το όνομά του) είχε ζητήσει από τον Φλίσκα αυτόγραφο σε ένα άλλο γήπεδο της Super League και ο εκείνος το θυμήθηκε, το επισήμανε, άλλαξε την κουβέντα και έτσι γλίτωσε την απάντηση στο δύσκολο ερώτημα: «Ποιος θα πάρει φέτος το πρωτάθλημα;».