Στην Ξάνθη τον Ιούνιο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου με 250 συμμετοχές!!!

 

Στη Ξάνθη βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Αθανάσιος Τερζής, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η ανάληψη από την πόλη και η διοργάνωση του Πανελλήνιου Αγώνα Ποδηλασίας Ανδρών – Γυναικών Δρόμου τον Ιούνιο του 2017.

Περίπου 250 ποδηλάτες μαζί με τους ισάριθμους συνοδούς τους, θα φιλοξενηθούν για τουλάχιστον ένα τριήμερο στη Ξάνθη στις αρχές του καλοκαιριού συμμετέχοντας στην κορυφαία εκδήλωση της ποδηλασίας για την Ελλάδα. Κάποιοι ενδεχομένως να θελήσουν να έρθουν νωρίτερα για προπονήσεις, γεγονός που κάνει αντιληπτή την σημασία της διοργάνωσης και για την τοπική οικονομία.

Προκειμένου η διοργάνωση να στηριχθεί και από τις αρχές του τόπου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Αθανάσιος Τερζής μαζί με τον πρόεδρο του Ποδηλατικού Συλλόγου Πήγασος Ξάνθης Αφεντούλη Τσακιρίδη, τον ταμία του Πήγασου Μιχάλη Σπανίδη και τον έφορο αγωνιστικού Βασίλη Ποιμενίδη επισκέφθηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη και τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο ζητώντας στήριξη και συμπαράσταση.

Τόσο στην Αντιπεριφέρεια όσο και στον Δήμο Ξάνθης θερμή ήταν η υποδοχή ήταν θερμή, με τους Ζαγναφέρη και Δημαρχόπουλο να δηλώνουν ότι θα στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την συγκεκριμένη εκδήλωση. Όπως έγινε γνωστό, η Ομοσπονδία ζητάει από τις τοπικές αρχές να καλύψουν τα έξοδα φιλοξενίας όλων των ποδηλατών που θα συμμετάσχουν στους αγώνες για το τριήμερο που θα διαρκέσουν στη Ξάνθη, κάτι που έγινε σύμφωνα με πληροφορίες δεκτό καθώς εκτιμήθηκε ότι τα οφέλη και τα έσοδα της περιοχής θα είναι σαφώς περισσότερα από τα έξοδα.