Κύπελλο Ελλάδος: Η Σπάρτη “καθάρισε” τον Παναιγιάλειο χωρίς Σιώπη και έστειλε μήνυμα στον Πανθρακικό

Χωρίς να συναντήσει την παραμικρή δυσκολία η Σπάρτη πέρασε σαν σίφουνας από το ουδέτερο Αγρίνιο και κέρδισε τον Παναιγιάλειο με 0-4, κλείνοντας από τώρα το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Δεν αγωνίστηκε καθόλου ο εβρίτης μέσος της ομάδας της Πελοποννήσου Δημήτρης Σιώπης.

Η ομάδα της Σπάρτης προηγήθηκε με 0-1 στο 25΄, όταν από κόρνερ του Μπουντόπουλου, ο Γιαννίτσης πήρε την πρώτη κεφαλιά προς τον Αναστασάκο, με τον έμπειρο φορ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με σουτ από κοντά. Το 0-2 έκανε και πάλι ο Αναστασάκος στο 75΄με κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Μπουντάπουλου. Ο Μπουντόπουλος από πασέρ έγινε σκόρερ στα τελευταία λεπτά. Αρχικά στο 86΄ έκανε το 0-3 με πλασέ, ύστερα από πάσα του Ηλιόπουλου, ενώ στο 88΄ εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος.

Στο άλλο παιχνίδι της Α΄ Φάσης. ΟΦΗ και Αχαρναϊκός έμειναν ισόπαλοι στο 0-0, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς.

 

Παναιγιάλειος – Σπάρτη 0-4 (η ρεβάνς το Σάββατο 17/9 στις 15:00 στη Λιβαδειά)

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Λεωνίδας Βόκολος): Αθανασόπουλος, Σανδραβέλης, Πατινιώτης, Βλάχος, Κοντοές, Καζναφέρης, Μπούζας, Τσιλιγκίρης, Μπουρλάκης (80′ Μωϋσίδης), Σκαρτσίλας (46′ Κατίδης), Κρητικός (63′ Ξομπλιός).

ΣΠΑΡΤΗ (Σωτήρης Αντωνίου): Μελίσσας, Παπαχρήστος, Γκαλίτσιος, Κατσίκης, Γιαννίτσης, Μπανούσης, Ν. Αρσενίεβιτς (76′ Αναστασόπουλος), Οικονομόπουλος, Μπουντόπουλος, Αναστασάκος (85′ Παναγιώτου), Βελλίνης (72′ Ηλιόπουλος).

 

ΟΦΗ – Αχαρναϊκός 0-0 (η ρεβάνς την Κυριακή 18/9 στις 15:00 στη Νέα Σμύρνη)

ΟΦΗ (Νιόπλιας): Δερμιτζάκης, Κώτσιος, Μιλοσάβλιεφ, Οστοιτς, Βουχό, Χαντί, Μίκιτς (79′ Κιάσος), Κοιλιάρας, Αντουκόρ (46′ Μασάδο), Ογκμποε (65′ Ροβίθης), Φαζός.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Αρναούης): Αποστολίδης, Μουστάκης, Αναστασίου (59′ Παπανικόλας), Σωτηράκος, Χριστοφιλέας, Τσεμπερίδης, Μαρής, Παπατόλιος (72′ Ντάγκρας), Ματσούκας, Γουέρε (46′ Ψάνιος), Τζιώρας.