Φιλική νίκη του Λεύκιππου Ξάνθης επί της ΑΕ Κομοτηνής

Την πρώτη του φιλική νίκη πέτυχε ο Λεύκιππος Ξάνθης επί της Αθλητικής Ένωσης στην Κομοτηνή με σκορ 58-61. Αυτό ήταν το δεύτερο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας για την ομάδα της Ξάνθης, μετά την ήττα από τον Αστέρα Καβάλας με 82-56, ενώ για την ΑΕ Κομοτηνής αυτό ήταν το πρώτο φιλικό παιχνίδι.

Το φιλικό είχε δύο πρόσωπα και σε κάθε ομάδα άνηκε από ένα ημίχρονο. Η ΑΕ Κομοτηνής ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα, πήρε από το πρώτο δεκάλεπτο διψήφια διαφορά (21-11) και με όπλο την καλή άμυνα προηγήθηκε στο ημίχρονο με 36-19. Η ομάδα του Λεύκιππου όμως δεν τα παράτησε. Με όπλο την πολύ καλή άμυνα και την αστοχία της ΑΕ Κομοτηνής στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να μείνει σχετικά κοντά στο σκορ και να κατεβάσει τη διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο στους δέκα πόντους (47-37), ενώ στο τέταρτο δεκάλεπτο παίζοντας πολύ ωραία γύρισε το παιχνίδι και πήρε τη νίκη με 58-61.

Επόμενα φιλικά παιχνίδια για την ΑΕ Κομοτηνής το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου, όπου η ομάδα της Κομοτηνής διοργανώνει το 2ο Τουρνουά “Γιάννης Καρυώτης”, ενώ για τον Λεύκιππο το επόμενο φιλικό παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη με αντίπαλο τον Εθνικό.

Δεκάλεπτα: 21-11, 36-19 (ημίχρονο), 47-37, 58-61 (τελικό αποτέλεσμα)