Ρίο 2016: Πέμπτος ο Γονιός, έκτος ο Ζησίδης, μετάλλιο ο Κωνσταντινίδης στην ρίψη κορίνας της κατηγορίας F32

 

Δεν κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο ο Νίκος Γονιός του Ηρόδικου Κομοτηνής (φωτο) και ο καταγόμενος από τον Έβρο Δημήτρης Ζησίδης στον τελικό του αγωνίσματος της κορίνας στην κατηγορία  F32 των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο. 

Αντιθέτως ο τρίτος Έλληνας του τελικού, ο Θανάσης Κωνσταντινίδης που είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στην σφαιροβολία της ίδιας κατηγορίας και μάλιστα με παγκόσμιο ρεκόρ, το πρώτο χρονικά μετάλλιο που κατέκτησε η Ελλάδα, πρόσθεσε άλλο ένα στην συλλογή του.

Έδωσε στον τελικό της ρίψης κορίνας συγκλονιστική μάχη με τον Πολωνό Ματσέι Σότσαλ που ήταν και το μεγάλο φαβορί και τελικά ο Έλληνας έχασε το χρυσό μετάλλιο μόλις στην τελευταία του προσπάθεια. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Έλληνας αθλητής προηγούνταν με 33.69μ. όμως ο Πολωνός έριξε στην τελευταία του βολή 33.91 και «έκλεψε» το χρυσό μετάλλιο μέσα από τα ελληνικά χέρια.

Όπως και να έχει ωστόσο είναι τεράστια επιτυχία, με τον Κωνσταντινίδη να γίνεται ο 14ος Έλληνας αθλητής που κερδίζει δυο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση Παραολυμπιακών Αγώνων. Στην τρίτη θέση ολοκλήρωσε ο Στίβεν Μίλερ με 31.93μ.

Ο Νίκος Γονιός του Ηρόδικου Κομοτηνής (φωτο) κατέλαβε την 5η θέση με 27.26μ. και ο καταγόμενος από το Σπήλαιο Ορεστιάδας Δημητρης Ζησίδης την 6η με 22.24. Αυτό ήταν το 9ο ελληνικό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς του Ρίο και έκτο που κατακτά ο ελληνικός στίβος. Και τα έξι στις ρίψεις!