Ρίο 2016: Η ώρα της δεύτερης ευκαιρίας για Μιχαλεντζάκη, Ζησίδη και Γονιό στους Παραολυμπιακούς

 

Με πλήρη δράση συνεχίζεται την Τρίτη το πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου μάλιστα θα έχουμε στην έκτη ημέρα του αγωνιστικού προγράμματος τριπλή θρακιώτικη συμμετοχή με αθλητές που ήδη έχουν λάβει μέρος στην διοργάνωση.

Ένας από αυτούς μάλιστα έχει πάρει και μετάλλιο. Ο λόγος για τον Δημήτρη Ζησίδη που ανακαλύψαμε όλοι ότι έχει καταγωγή από το Σπήλαιο Τριγώνου Ορεστιάδας, την περασμένη Πέμπτη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην σφαιροβολία και σήμερα αγωνίζεται στο αγώνισμα Κορίνα της Κατηγορίας F52.

Στον ίδιο αγώνα λαμβάνει μέρος και ο Νίκος Γονιός του Ηρόδικου Κομοτηνής που είχε αναδειχθεί δέκατος στην σφαίρα, μάλιστα η Κορίνα θεωρείται το καλό του αγώνισμα. Επίσης αγωνίζεται στον ίδιο αγώνα και ο χρυσός παραολυμπιονίκης της σφαίρας Θανάσης Κωνσταντινίδης, επομένως μιλάμε για τριπλή ελληνική συμμετοχή με διπλό θρακιώτικο ενδιαφέρον.

Ο αγώνας των τριών αθλητών ξεκινά στις 10:03 το πρωί ώρα Βραζιλίας, δηλαδή στις 16:03 στην Ελλάδα και αναμένεται να έχει διάρκεια τουλάχιστον δύο ωρών.

Μερικά χιλιόμετρα πιο μακριά, στο ολυμπιακό κολυμβητήριο, την δική του δεύτερη ευκαιρία θα έχει την Τρίτη ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης. Ο Αλεξανδρουπολίτης πρωταθλητής του Ηρόδικου Κομοτηνής αγωνίζεται στις 11:23 το πρωί τοπική ώρα, 17:23 το απόγευμα στην Ελλάδα, σε μια από τις προκριματικές σειρές των 50μ ελεύθερο ανδρών της κατηγορίας S9.

Αν ο Μιχαλεντζάκης καταφέρει να προκριθεί στον τελικό, τότε θα αναμείνουμε με ενδιαφέρον εντός της ημέρας και την διεξαγωγή του. Αυτή είναι προγραμματισμένη για τις 19:49 το βράδυ τοπική ώρα, δηλαδή 01:49 ξημερώματα Τετάρτης στην Ελλάδα.

Μετά τις πρώτες πέντε ημέρες του αγωνιστικού προγράμματος των 15ων Παραολυμπιακών Αγώνων η Ελλάδα μετρά οκτώ μετάλλια. Τα τελευταία τα κατέκτησαν ο Πάνος Τριανταφύλλου ασημένιο στη σπάθη κατηγορίας Β` της ξιφασκίας, χάλκινο η Δήμητρα Κοροκίδα στη σφαίρα κατηγορίας F53 και επίσης χάλκινο η   ομάδα ζευγαριών BC3 του μπότσια με τους Γρηγόρη Πολυχρονίδη, Νίκο Πανανό και Άννα Ντέντα.