Παρών και μάλιστα με δικαίωμα ψήφου ο Γ. Γκιρτζίκης στο συνέδριο της ΟΥΕΦΑ που εκλέγει διάδοχο του Πλατινί

 

Από την Δευτέρα έχει ξεκινήσει το συνέδριο της ΟΥΕΦΑ στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, το οποίο θα διαρκέσει ως την Παρασκευή και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία, στην θέση του αποπεμφθέντος ουσιαστικά Μισέλ Πλατινί.

Στις εργασίες του δίνει κανονικά το παρών και ο Γιώργος Γκιρτζίκης, κόντρα στην φημολογία που ήθελε την UEFA να τον πετά έξω από τους χώρους και να μην έχει δικαίωμα να παραστεί μετά την παραίτησή του την περασμένη εβδομάδα από τον προεδρικό θώκο της Ομοσποδνίας.

Για την ΟΥΕΦΑ, λένε πηγές από την Ομοσπονδία,  ο Γ. Γκιρτζίκης παραμένει ο εκλεγμένος πρόεδρος της ΕΠΟ και αυτόν αναγνωρίζουν οι διάφοροι προέδροι άλλων Ομοσπονδιών ως ομόλογό τους,

Μπορεί να έχει παραιτηθεί από την περασμένη Παρασκευή προεδρία της ΕΠΟ, αλλά ασφαλώς δεν του… απαγορεύεται η είσοδος στους χώρους του συνεδρίου, ούτε οι συζητήσεις με τους προέδρους των άλλων ομοσπονδιών.

Μάλιστα, σε αντίθεση με αυτό που γράφεται ότι δεν έχει δικαίωμα ψήφου και θα λάβει μέρος στην διοργάνωση ως προσκεκλημένου της UEFA, πηγές ανέφεραν στο ThrakiSportS ότι ο Γ. Γκιρτζίκης είναι ένα από τα τρία άτομα που έχουν δηλωθεί από πλευράς ΕΠΟ ως έχοντα δικαίωμα ψήφου.

Κοινώς, ακόμα και ως παραιτημένος από πρόεδρος, επειδή βρίσκονται στο συνέδριο αντιπρόσωποι ομοσπονδιών με σχετική εξουσιοδότηση χωρίς να είναι απαραίτητο το αξίωμα για αυτούς τους εκπροσώπους να είναι προεδρικό, ο Γκιρτζίκης θεωρητικά θα μπορούσε να πάει να ψηφίσει για λογαριασμό της Ελλάδας ποιον επιθυμεί για πρόεδρο της UEFA ως διάδοχο του Μισέλ Πλατινί.

Έτερον εκάτερον αν δεν το πράξει τελικά…