ΕΠΣ Θράκης: Φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα την Τετάρτη ανάμεσα σε ΠΑΟΚ Κοσμίου και Αστέρα Αιγείρου

Φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα θα γίνει την Τετάρτη στο γήπεδο της ΕΠΣ Θράκης στον Ραδιοφωνικό Σταθμό, όπου θα αναμετρηθούν ο ΠΑΟΚ Κοσμίου και ο Αστέρας Αιγείρου. Το εισιτήριο θα είναι μόλις 3 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν στον 5χρονο Χρήστο-Γεώργιο που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.

Ο 5χρονος Χρήστος-Γεώργιος Θεοδωρίδης πρέπει να μεταβεί επειγόντως στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας όπου θα υποβληθεί σε ειδική θεραπεία για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει από τους πρώτους μήνες της ζωής του. Η οικογένεια συγκέντρωσε το ποσό των 10.000 ευρώ από τις προσφορές των πολιτών, ωστόσο τα χρήματα δεν επαρκούν και απευθύνει νέα έκκληση, όπως διαβάζουμε σε εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας «Χρόνος».

Μετά από αξιολόγηση από τη Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, προκύπτει ότι το παιδί έχει επιληπτική εγκεφαλοπάθεια με ποσοστό αναπηρίας 70%, ψυχοκινητική καθυστέρηση με ποσοστό αναπηρίας 60%, σπαστική τετραπάρεση με ποσοστό αναπηρίας 67%, βαριά νοητική υστέρηση με δείκτη νοημοσύνης κάτω του 20 με ποσοστό αναπηρίας 80%, ποσοστό κινητικής αναπηρίας κάτω άκρων 67%. «Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι το συνολικό ποσοστό αναπηρίας του ανέρχεται σε 97%… και κατά ιατρική κρίση χρήζει βοηθείας και συμπαραστάσεως ετέρου προσώπου». Η γνωμάτευση έχει ημερομηνία 23 Μαρτίου 2016.

Ο γιατρός από την Αγία Πετρούπολη, ο οποίος έχει αναλάβει τη θεραπεία του μικρού αγοριού «μου λέει ότι το παιδί δεν έχει επιληψία. Μου είπε ότι έκαναν στην Ελλάδα λάθος διάγνωση και του χορηγούνται επί 4,5 χρόνια λάθος φάρμακα και δηλητηριάζεται». Ο γιατρός σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρίδη είναι εξειδικευμένος νευροχειρουργός σε μεγάλο ιατρικό κέντρο της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία. Ήρθε σε επαφή μαζί του, με τη βοήθεια ενός Ελληνορώσου που διαμένει εκεί. Αυτός ο άνθρωπος τον έφερε σε επαφή με τον νευροχειρουργό. Το Νοέμβριο η τριμελής οικογένεια, θα μεταβεί στην Ρωσία προκειμένου το πεντάχρονο αγόρι να υποβληθεί σε φαρμακευτική αγωγή. «Έχουμε δώσει περίπου 15.000 ευρώ μέχρι σήμερα για τα έξοδα που έχουμε κάνει και θα χρειαστούμε περίπου άλλα τόσα, για τα φάρμακα και τη διαμονή μας. Μόνο η κλινική για να κλείσουμε θέση χρειάστηκε κοντά στα 5.000 ευρώ», ανέφερε ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης.

Να σημειωθεί πως την προσπάθεια συγκέντρωσης των χρημάτων στήριξαν επίσης η Αντικαρκινική Εταιρεία Ροδόπης, καθώς και η διαδικτυακή ομάδα Μαμάδες Ροδόπης. Η ελπίδα για τον 5χρονο Χρήστο-Γεώργιο βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη όπου πρέπει να μεταβεί άμεσα. Ο αριθμός λογαριασμού για να καταθέσει όποιος επιθυμεί τη δική του οικονομική βοήθεια είναι: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Αρ. Λογ. 5353-060327-546. IBAN GR 9101723530005353060327546. Όνομα δικαιούχου (πατέρας) ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ.