ΕΣΠΕΘΡ: Οι επτά θρακιώτικες ομάδες στους άνδρες και οι έξι στις γυναίκες που δηλώθηκαν στο Κύπελλο Ελλάδος 2016-2017

 

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η προθεσμία των δηλώσεων συμμετοχής στο Κύπελλο Ελλάδος Ανδρών και Γυναικών. Πέραν από τις πέντε θρακιώτικες ομάδες στους άνδρες και τις δύο στις γυναίκες που δηλώθηκαν υποχρεωτικά βάσει προκήρυξης, είχαμε άλλες δύο θρακιώτικες στους άνδρες και τέσσερις στις γυναίκες που επίσης δήλωσαν συμμετοχή.

Αναλυτικά, στους άνδρες από την Α’ Περιφέρεια Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας δήλωσαν συμμετοχή εννέα ομάδες. Ο Α.Ο. Ορεστιάδας και ο  Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης που αγωνίζονται στην Α1 Ανδρών (Volley League) θα συμμετέχουν στην γ’ φάση της διοργάνωσης. Οι Γ.Ε. Αλεξανδρούπολης, ΑΕ Κομοτηνής, Άθλος Ορεστιάδας αλλά και ο ΑΟ Σερρών που αγωνίζονται στην Α2 Ανδρών θα συμμετέχουν στην β’ φάση της διοργάνωσης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Α.Σ. Ερμογένης Ξάνθης, ο Α.Σ.Α. Έβρος Σουφλίου (που κατέθεσε Δήλωση Συμμετοχής απ’ ευθείας στην Ε.Ο.ΠΕ.) και ο ΑΟ Καβάλας που αγωνίζονται στην Β’ Εθνική, δηλαδή στο περιφερειακό πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΘΡ, δήλωσαν συμμετοχή αν και δεν ήταν υποχρεωτικό και θα λάβουν μέρος στην α’ φάση της διοργάνωσης, διεκδικώντας τις δύο θέσεις που οδηγούν στη β’ φάση.

Στο Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών δήλωσαν συμμετοχή επίσης εννέα ομάδες από την ΕΣΠΕ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας. Υποχρεωτικά δηλώθηκαν ο Α.Ο. Νέας Βύσσας και ο  Γ.Σ.Γ. Νίκη Αλεξανδρούπολης που αγωνίζονται στην Α2 Κατηγορία Γυναικών και θα συμμετέχουν στην β’ φάση της διοργάνωσης. Από εκεί και πέρα δηλώθηκαν άλλες επτά ομάδες, εκ των οποίων οι τέσσερις από την Θράκη, παρόλο που ήταν προεραιτικό.

Ο λόγος για τουσ συλλόγους Α.Ο. Μαΐστρου, Α.Ο. Ορεστιάδας, Φοίνικας Αλεξανδρούπολης και Α.Σ.Α. Έβρος Σουφλίου (κατέθεσε Δήλωση Συμμετοχής απ’ ευθείας στην Ε.Ο.ΠΕ.) που μαζί με Α.Ο. Καβάλας, Α.Σ. Γαία Δράμας και Σ.Φ.Β. Ερμής Δράμας, μιας και αγωνίζονται στην Β’ Εθνική, θα συμμετέχουν στην α’ φάση της διοργάνωσης, διεκδικώντας τις δύο θέσεις που οδηγούν στη β’ φάση της διοργάνωσης.