ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στο συγκλονιστικό ματς με το αγγλικό σκορ Βιστωνίδα – Άρης Αβάτου για την πρεμιέρα της Α1 Κατηγορίας

 

Το κορυφαίο ματς της πρεμιέρας της Α1 Κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης ήταν αυτό ανάμεσα στον ΑΟ Βιστωνίδας και τον Άρη Αβάτου. Ήταν ένα ματς γεμάτο φάσεις, θέαμα και γκολ, αφού με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες με το αγγλικό σκορ 3-3.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι και τα έξι τέρματα σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, αφού στο πρώτο 45λεπτο οι δυο ομάδες ήταν άσφαιρες. Όπως σημειώνει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα Ξάνθη Sport (από όπου η φωτογραφία και τα στοιχεία της αναμέτρησης), στην διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου πρώτοι απείλησαν οι φιλοξενούμενοι, όταν σούταρε ο Χιντ Ιμέρ στο δεκάλεπτο, ενώ δέκα λεπτά αργότερα είχαν τρομερή ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ όταν ο Μπουνταγκίδης έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Στο δεύτερο μισό του αγώνα, εκεί όπου έγινε η «ματσάρα», είδαμε και πάλι τον Άρη να απειλεί πρώτος, όταν ο Θωμαΐδης σούταρε, αλλά αστόχησε. Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Δεσύλλα να απειλήσει, και μάλιστα εις διπλούν στοο 49′ και στο 53′ , αφού το πρώτο του σουτ απέκρουσε ο Γιουνούζογλου, ενώ το δεύτερο, τράνταξε το δοκάρι. Και λίγο μετά άρχισε η βρoχή των γκολ.

Αυτοί που προηγήθηκαν ήταν οι γηπεδούχοι, με τον Κάνι να κρεμάει τον τερματοφύλακα του Αβάτου και να κάνει το 1-0 στο 53′. Άμεση ήταν και η απάντηση του Άρη που στο 54′ σκόραρε με κεφαλιά του Κοτόπουλου, ενώ στο 66′ η Βιστωνίδα πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ το οποίο κράτησε μέχρι και το 83′, όταν και δόθηκε πέναλτι υπέρ του Άρη, το οποίο εκτέλεσε και ευστόχησε ο Σουκρή για να κάνει το 2-2.

Ο Μπουνταγκίδης, στο 85’φάνηκε να δίνει τη νίκη στον Άρη Αβάτου με ένα κοντινό σουτ, αλλά ο Α.Ο Βιστωνίδας δεν είχε πει την τελευταία του λέξη! Ο Καζάκος βρήκε την ευκαιρία και ισοφάρησε διαμορφώνοντας το τελικό 3-3 με ένα σουτ στις καθυστερήσεις του συγκλονιστικότερου σε εξέλιξη αγώνα της πρεμιέρας στην Α1 ΕΠΣ Ξάνθης! Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μιχάλης Ελευθεράκης με βοηθούς τους Εμπλιούκ και Πασχαλίδη.

Α.Ο ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ: Γιουνούζογλου, Τσεπνόνλου(86′ Ζυρινίδης), Καζάκος, Μακρίδης(89′ Τουρατζίδης), Δρακίδης, Μαμαλίγκατζης, Τζεβελέκης Φ.(84′ Φραγκούλης), Κομήτης, Ξενιτίδης, Θεοδωρίδης, Κάνι.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: Βαρελας, Βασιλειάδης Γ., Μπουνταγκίδης, Παπαδιώτης, Κουτσούμπας, Σουκρή Ογλού Σουκρή, Θωμαΐδης, Ταχτσίδης(46′ Λαζαρίδης), Χιντ Ιμέρ(46′ Κοτόπουλος), Δεσύλλας, Γκέκας(68′ Βασιλειάδης).