Γ’ Εθνική: Το πρωτάθλημα αρχίζει με εκτός έδρας δοκιμασίες για Ορφέα Ξάνθης και Δόξα Προσκυνητών (17:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ξεκινά στην… ώρα του και μάλιστα ταυτόχρονα με αυτό της Super League. Η Θράκη εκπροσωπείται για άλλη μια φορά από δύο ομάδες, ωστόσο ενώ μέχρι πέρυσι είχαμε δύο του Έβρου (Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Έβρος Σουφλίου), πλέον δεν έχουμε καμία.

Ο Εβρος έμεινε μετά από μισόν αιώνα χωρίς ομάδα στα εθνικά πρωταθλήματα και η θρακιώτικη εκπροσώπηση υπάρχει μέσω της πρωταθλήτριας Ροδόπης Δόξας Προσκυνητών και του πρωταθλητή της ΕΠΣ Ξάνθης Ορφέα. Οι δυο τους αναχωρούν το μεσημέρι για Καβάλα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, καθώς ξεκινούν τους μαραθωνίους με εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Στην Καβάλα και στο Βερούλειο απέναντι στην δυνατή και φέτος και εκ των φαβορί για την άνοδο τοπική ομάδα δοκιμάζεται το απογευμα της Κυριακής η “πρωτάρα” Δόξα Προσκυνητών για την πρεμιέρα του πρώτου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, έχοντας ως στόχο μια καλή εμφάνιση και να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους αποσπώντας ένα θετικό αποτέλεσμα και γιατί οχι την πρώτη νίκη στην ιστορία της στην κατηγορία.

Από την άλλη, ο Ορφέας Ξάνθης αγωνίζεται την ίδια ώρα εκτός έδρας στο γήπεδο της Μηχανιώνας, που θα χρησιμοποιεί ως έδρα ο επίσης νεοφωτιστος ΑΟ Καρδίας, επιδιώκοντας τους πρώτους του βαθμούς μετά από πολλά χρόνια στα εθνικά πρωταθλήματα και όπως και οι Προσκυνητές την πρώτη νίκη του.

Η ομάδα των Προσκυνητών που έχει πρώτο στόχο την παραμονή αν και υποβιβάζεται μόλις μια ομάδα στην κατηγορία με την απόσυρση του Εθνικού Ν. Αγιονερίου, ωστόσο απέκτησε κατόπιν εισηγήσεως του Γιάννη Κλειτσιώτη 13 παίχτες, έχοντας στο ρόστερ της 25αδα όπως ζήτησε και ο Εβρίτης τεχνικός της. Απέκτησε τον πολύπειρο πορτιέρο Παναγιώτη Περτσά από Τριγλία Ραφήνας και τον νεαρό κρητικό Γιάννη Κορωνάκη από τον Ορφέα Στρύμης, τον Μιχάλη Δημητριάδη από το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, τον Θεόδωρο Λέφη από Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, τους Άγγελο Λειβαδιώτη, Πασχάλη Δραγανίδη, Εμρέ Μεμέτ από τον Έβρο Σουφλίου, τον Εμρέ Χαμζά από τον Αετό Μίσχου, τον Μουζασβιλι Νουγκζάρη, το γιο του προπονητη του Πανθρακικού Παναγιώτη Ανυφαντάκη από τον Πλατανιά Κ20, τον Σοφοκλή Ιωαννίδη από τον ΑΟ Καρδίας, τον Γαβριήλ Θωμά από τον Αστέρα Αιγείρου και τον τρίτο κρητικό Πέτρο Σωμαράκη από τους Νέους του Ηροδότου.

Αποχώρησαν από την ομάδα ο μπαρουτοοκαπνισμένος στα γήπεδα Κώστα Γεμενετζής που άφησε την Ροδόπη μετά από χρόνια για την Θεσσαλονίκη και τον Μακεδoνικό Ασκού, ο Πέτρος Βιόπουλος για την Γερμανία και το Ντούισμπουργκ, ο Γιώργος Βλαδιμηρίδης για την Κέρκυρα, ο Δημήτρης Σπάρος για το Δίστόμο, ο Γιάννης Σταμάτης, ο Παναγιώτης Ραμαντάνης, ο Στέλιος Βασιλακάκης, ο Παντελής Μιχαλακέλης και ο Στέλιος Δουμπιάδης γαι τον ΠΑΟΚ Κοσμίου, ο Κώστας Φαρασόπουλος, ο Κώστας Κούδερης και ο “πρωταθλητής” των ΕΠΣ Θωμάς Τσέκος για την Θάσο και την Δόξα Θεολόγου.

Από την άλλη η Καβαλα του Γιαννη Τσιαουσάνη έχει στόχο την άνοδο αν και είναι στα χαρτιά το τρίτο φαβορί πίσω από την Δόξα Δραμας και την Καλαμαρια, θελει να ξεκινησει με το δεξι το πρωτάθλημα στο Βερούλειο και οχι στο Ανθη Καραγιάννη απέναντι σε μια νεοφώτιστη ομαδα όπως οι Προσκυνητές.

Η Καβάλα εκτός των έμπειρων Παπά, Αθανασίου, Μπρατσιάνι, Δέντσα εχει στο ροστερ της τους Θρακιώτες, Αντώνη Λαδάκη που επέστρεψε στην πόλη του μετα από χρόνια από τον Πανθρακικό, τον Κώστα Συριτούδη που ηρθε από την ΑΕ Διδυμοτείχου, τον Χρήστο Μπάτζιο, τον Τάσο Φραγκούλη και Αλέξανδρο Μελισσόπουλο που ηρθαν από τον Νέστο Χρυσούπολης, και τον Εβριτη Γιώργο Λίτσκα που βρίσκεται από τον Γενάρη στην ομαδα.

Στην Μηχανιώνα απέναντι στην Καρδία δοκιμαζεται  ομάδα του Ορφέα του Μπάμπη Χατζημεστή, που έχει πρώτο στόχο όπως και ο αντίπαλος  την παραμονή στην Γ’ Εθνική κατηγορία.  Με την σύμφωνη γνωμη της διοίκησης και του προπονητή Μάκη Μπογιατζίδη προχώρησαν στην απόκτηση 16 ποδοσφαιριστών, διαθέτοντας ένα αρκετά μεγάλο ρόστερ 35 παικτών.

Αποκτήθηκαν οι Γιώργος Κατρανίτσας και Θεόδωρος Τορομανίδης από Εθνικό Αλεξανδρούπολης, Χρήστος Κακουλίδης και Νίκος Κούτρας από Νέστο Χρυσούπολης, Γιάννης Ρούφος, Ανδρέας Δασκαλάκης από ΑΟ Βιστωνίδας, Θεόδωρος Αθανασίου από Ασπίδα Ξάνθης, Καδήρ Κεχαγιά από ΑΕ Ξάνθης, Γιάννης Μπουνταγκίδης και Βαγγέλης Βουλγαρίδης από Ξάνθη Κ20, Μιχάλης Κωτίδης από Αχιλλέα Τριανδρίας, Αντώνης Χαριτίδης από ΑΕ Καραϊσκάκη, Χαλίλ Ιμπράμ Τανζού από  Κουτσο, Νίκος Μελισσόπουλος  από Μαγικό και ο Χρήστος Πασχαλάκης από τον Παναργειακό. Απο την ομάδα του Ορφέα αποχώρησαν 4 βασικοί που ανέβασαν την ομάδα οι Κισά Ομέρ Κοράι που πήγε στην Ασπίδα Ξάνθης και οι Κίμων Παπαδιώτης, Χρήστος Λαζαρίδης και Χίντ Ιμέρ που πήγαν και οι τρεις στον φιόδοξο και φετος Άρη Αβάτου.

Ο νεοφώτιστος και νεανικός ΑΟ Καρδιας θέλει και αυτος να ξεκινησει με νίκη απέναντι σε ενα αντιπαλο με ίδιες βλέψεις. Στο ροστερ της ομαδας υπαρχουν 26 ποδοσφαιριστές ο υπάρχει νέος προπονητής ο Βαγγέλης Αλεξόπουλος. Από την ομαδα ξεχωρίζουν τα ονοματα των Θανάση Γιώτα που ηρθε από τον Εθνικό Ν. Αγιονερίου, ο Δημήτρης και Γιώργος Μπιμπισίδης, ο Αλέξανδρος Βόσδου που αγωνιζόταν σε Άρη και Ηρακλή Αμπελοκήπων και ξερει την κατηγορία, ο Γιώργος Μάντζιος που ήρθε από τον Απόλλων Καλαμαριάς, ο Βασίλης Ζαχαράκης που ήρθε από τον Παναρκαδικό και οι επιθετικοί Μιχάλης Ξανθόπουλος και Αλέξανδρος Κωνσταντίνου που αγωνιζόταν στην Μπαρνέτ της Αγγλίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής (όλοι οι αγώνες ξεκινούν στις 17:00, απευθείας κάλυψη της εξέλιξης των αναμετρήσεων των ομάδων της Θράκης από το ThrakiSportS): ΑΟ Καρδίας – Ορφέας Ξάνθης,  Μακεδονικός Φούφας – ΑΠΕ Λαγκαδά,  ΑΕ Ποντίων – Απόλλων Καλαμαριάς, Καβάλα -Δόξα Προσκυνητών, Νάουσα – Εορδαϊκός, Απόλλων Παραλιμνίου – Νέστος Χρυσούπολης, Καμπανιακός-Δόξα Δράμας. Ρεπό έχει ο Αλμωπός Αριδαίας

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ