Χωρίς φωτογραφική κάλυψη τα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης ΑΕΚ – Ξάνθη

 

Συμβολική διαμαρτυρία στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League αποφάσισε το Δ.Σ. της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε.).

Αιτία η επίθεση του φωτορεπόρτερ Στέλιου Βολιτάκη κατά τη διάρκεια της κλήρωσης της Football League την Τετάρτη (ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ), κατά την οποία ο φωτορεπόρτερ τραυματίστηκε σοβαρά και κινδύνεψε να χάσει το αριστερό του μάτι. Οι φωτορεπόρτερ αποφάσισαν να μην υπάρχει φωτογραφική κάλυψη στα πρώτα 15 λεπτά από το σφύριγμα της έναρξης όλων των αναμετρήσεων της Super League, συμπεριλαμβανομένης και της αναμέτρησης ΑΕΚ – Ξάνθης, ενώ θα αναρτηθεί και πανό διαμαρτυρίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το Δ.Σ. της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε.):

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Έπειτα από την απρόκλητη επίθεση από κουκουλοφόρους, στην κλήρωση του Πρωταθλήματος της FOOTBALL LEAGUE, με θύμα το συνάδελφο μας φωτορεπόρτερ Στέλιο Βολιτάκη, που είχε σαν συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό του, καθώς υπέστη «Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις-Κάκωση Οφθαλμών-Ρινορραγία», βάσει του ιατρικού πορίσματος, το Δ.Σ. της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε.) έλαβε την απόφαση τα μέλη της να προβούν σε συμβολική διαμαρτυρία, για το γεγονός αυτό, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Super League 2016-17.
Θεωρούμε ότι η επίθεση στο συνάδελφό μας, που δεν είναι πρωτοφανές γεγονός, αφορά όλους μας και εκτός του ότι πλήττει τις συνθήκες εργασίας του κλάδου μας, πλήττει βάναυσα την «εικόνα» και τη φήμη του ελληνικού ποδοσφαίρου, που όλοι εμείς υπηρετούμε κι ενδιαφερόμαστε για την πρόοδό του.
Ανακοινώνουμε ότι πριν την έναρξη των αγώνων της 3ης Αγωνιστικής που θα πραγματοποιηθούν στις 10-11-12 Σεπτεμβρίου 2016, θα γίνει Συμβολική Διαμαρτυρία των 15 πρώτων λεπτών εκάστου αγώνα.
Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί ως ακολούθως:

Θα υπάρχει συντονιστής Φωτορεπόρτερ σε κάθε γήπεδο
Ανάρτηση ΠΑΝΟ Διαμαρτυρίας και Φωτογράφηση όλων των παρευρισκομένων συναδέλφων.
Θα καλυφθούν φωτογραφικά η είσοδος των Ομάδων καθώς και η παράταξη. Με το σφύριγμα της έναρξης των παιχνιδιών θα τοποθετηθούν οι μηχανές στο έδαφος στα σημεία που υποδεικνύεται στο επισυναπτόμενο έγγραφο
Η Φωτογραφική κάλυψη θα ξεκινήσει μετά την στάση διαμαρτυρίας του 15λεπτου.
Μετά την στάση του 15λεπτου θα λάβετε τις θέσεις σας για φωτογράφιση χωρίς να περάσετε μπροστά από τους πάγκους.