Ρίο 2016: Δεύτερη προσπάθεια για Ριζάογλου, έρχεται η ώρα του Μιχαλεντζάκη, 4 μετάλλια η Ελλάδα

 

Όσο περνούν οι μέρες, τόσο και αυξάνονται τα αθλήματα με ελληνική συμμετοχή στο Ρίο. To Σάββατο (10/9), τρίτη αγωνιστική ημέρα των 15ων Παραολυμπιακών Αγώνων, ενδιαφέρον για την ελληνική αποστολή υπάρχει σε κολύμβηση, στίβο, τοξοβολία, μπότσια, τζούντο, σκοποβολή και άρση βαρών σε πάγκο.

H μοναδική θρακιώτικη συμμετοχή σε αυτήν την τρίτη ημέρα του αγωνιστικού προγράμματος έρχεται από την Σεμιχά Ριζάογλου. Η Ξανθιώτισσα κολυμβήτρια του Ηρόδικου Κομοτηνής πέφτει στην ολυμπιακή πισίνα του Ρίο για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, καθώς αγωνίζεται στα 50 μέτρα ύπτιο γυναικών της κατηγορίας S3.

Ο προκριματικός της αγώνας έχει προγραμματιστεί για τις 10.22 τοπική ώρα, δηλαδή στις 16:22 το απόγευμα στην Ελλάδα. Μαζί της θα κολυμπήσει και η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, που κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα της συγκεκριμένης κατηγορίας, το οποίο μάλιστα πέτυχε φέτος στην Πορτογαλία.

Αν η Σεμιχά προκριθεί στον τελικό, αυτός θα διεξαχθεί στις 18:34 τοπική ώρα, δηλαδή λίγο πριν τη μία μετά τα μεσάνυχτα στην Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο θα κλείσει και το πρόγραμμα της κολύμβησης της τρίτης ημέρας.

Την επομένη, Κυριακή για την Ελλάδα, έρχεται η ώρα του Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη. Ο Αλεξανδρουπολίτης πρωταθλητής του ΟΦΘΑ και του Ηρόδικου Κομοτηνής θα αγωνιστεί στις προκριματικές σειρές των 200 μέτρων μεικτής ατομικής της κατηγορίας SM9.

Μέχρι στιγμής η Ελλάδα έχει κατακτήσει τέσσερα μετάλλια.  Λίγες ώρες μετά το χρυσό και το χάλκινο μετάλλιο στη σφαίρα F32 από τους Θανάση Κωνσταντινίδη και Δημήτρη Ζησίδη, η ελληνική σημαία βρέθηκε και πάλι στον πιο ψηλό ιστό χάρη στο χρυσό που κατέκτησε ο Μανώλης Στεφανουδάκης στον ακοντισμό F54. Λίγο αργότερα το χάλκινο πανηγύρισε και ο Δημήτρης Μπακοχρήστος στον τελικό των 54 κιλών της άρσης βαρών σε πάγκο.