Παραιτήθηκε από την ΕΠΟ ο Γ. Γκιρτζίκης αλλά ξεκαθάρισε: «Δεν πάω στο ΚΑΠΗ! Εις το επανιδείν»

 

Την παραίτησή του από την προεδρία της ΕΠΟ υπέβαλε λίγο πριν το μεσημέρι της Παρασκευής ο Γιώργος Γκιρτζίκης. Ήταν η τελευταία πράξη μιας αναμενόμενης κίνησης, όπως είχε γράψει στα ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών το ThrakiSportS.

Ο Ξανθιώτης παράγοντας εξελέγη τον Ιανουάριο του 2015 με ρεκόρ ψήφων στην προεδρία της ΕΠΟ, διαδεχόμενος τον Γ. Σαρρή. Αποχωρεί λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές της ΕΠΟ, όπου δεν θα λάβει μέρος, μετά την παραπομπή του σε δίκη για την υπόθεση της Κάρτας Υγείας.

Ενα 24ωρο πιο πριν είχαν παραιτηθεί άλλα πέντε μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ για τον ίδιο λόγο. Πρόκειται για τους Βαγγέλη Τοπολιάτη, Βαγγέλη Μαζαράκη, Γιώργο Καραμελίδη, Νίκο Προύντζο και Γιάννη Οικονομίδη.

Τα έξι πρόσωπα, έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για κακουργηματική απιστία, με αφορμή την υπόθεση της «κάρτας υγείας» και έχουν καταστεί έκπτωτοι και αν δεν παραιτούνταν μέχρι σήμερα, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού θα τους «τελείωνε» με διαπιστωτική πράξη.

Πάντως ο Γιώργος Γκιρτζίκης, προαναγγέλοντας αυτήν την παραίτηση, είχε σπεύσει να ολοκληρώσει την ομιλία του στην κλήρωση της Football League στις αρχές της εβδομάδας με την φράση «εις το επανιδείν».

Ερωτώμενος για αυτήν την φράση από το ThrakiSportS, στις δηλώσεις που είχε κάνει μετά, ο Ξανθιώτης παράγοντας είχε απαντήσει: «Έχω ακόμα διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά στο ποδόσφαιρο. Πιστεύετε ότι ένας άνθρωπος σαν και εμένα πρόκειται να πάει στο ΚΑΠΗ; Για αυτό επέλεξα να κλείσω την ομιλία μου με αυτήν την φράση: εις το επανιδείν».