Ικανοποιητική επίδοση και 16η θέση στην Ευρώπη από τον Εβρίτη κολυμβητή του ΟΦΘΑ Γιάννη Στούρα στα 5χλμ open water παίδων

 

Την 16η θέση στα πέντε χιλιόμετρα παίδων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μαραθώνιας Κολύμβησης σε Ανοιχτή Θάλασσα κατέλαβε ο 15χρονος Αλεξανδρουπολίτης πρωταθλητής του ΟΦΘΑ Γιάννης Στούρας.

Το πρωί, στον πρώτο αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Open Water που διεξάγεται αυτό το τριήμερο στο Πιομπίνο της Ιταλίας, κοντά στην Πίζα, ο επονομαζόμενος και «θρακιώτης διάδοχος του Γιαννιώτη» ολοκλήρωσε τον αγώνα του σε 1 ώρα, 1 λεπτό, 17 δευτερόλεπτα και 8 δέκατα.

Βρέθηκε 2 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα μετά από τον αθλητή που τερμάτισε πρώτος και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης. Αυτός ήταν ο Γάλλος Ζαν Μπαπτίστ Κλουσμάν, που ολοκλήρωσε τον αγώνα του σε 58 λεπτά, 57 δευτερόλεπτα και 1 δέκατο.

Δυο Ιταλοί ακολούθησαν στην δεύτερη και την τρίτη θέση, καταλαμβάνοντας τα υπόλοπιπα σκαλιά του βάθρου και το ασημένιο με το χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα. Ο λόγος για τον Σαμουελ ντε Ρινάλντι (59’01”8) και τον Μισέλ Σασι (59’07”9).

Στην άτυπη ελληνική κόντρα πάντως, ο Στούρας βρέθηκε πιο ψηλά από τον Κωνσταντίνο Εγγλεζάκη, ο οποίος τερμάτισε σε χρόνο 1:02:11.1 – περίπου ένα λεπτό μετά τον Αλεξανδρουπολίτη πρωταθλητή.

Ο Γιάννης Στούρας δεν ολοκληρώνει με αυτόν τον αγώνα την αποστολή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, καθώς θα λάβει μέρος με την Εθνική Ομάδα και στο Ομαδικό της Μαραθώνιας Κολύμβησης.