Απευθείας στους τελικούς των αγωνισμάτων τους κολυμπούν το βράδυ Καρυπίδης και Καλπακίδου

 

Κολύμβηση, στίβος τένις με αμαξίδιο, άρση βαρών σε πάγκο και ποδηλασία πίστας περιλαμβάνει η ελληνική αγωνιστική ατζέντα στο πρόγραμμα της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, στην κολύμβηση δύο θρακιώτικες εκπροσωπήσεις θα αγωνιστούν απευθείας στους τελικούς, αργά το βράδυ.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Καρυπίδη και την Μαρία Καλμπακίδου, που όπως και ο Χρήστος Ταμπαξής, Δημήτρης Καρυπίδης και Μαρία Καλπακίδου θα δώσουν το «παρών» απευθείας στους τελικούς των αγωνισμάτων τους, την ίδια στιγμή που o Μανώλης Στεφανουδάκης θα «ψάξει» το δεύτερο παραολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του στον ακοντισμό, ενώ μετάλλια αναζητούν και οι «δυνατοί» της ελληνικής αποστολής στις δύο πρώτες κατηγορίες που διεξάγονται στην Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, στις 17:30 το απόγευμα τοπική ώρα, 23:30 το βράδυ στην Ελλάδα, ο Δημήτρης Καρυπίδης αγωνίζεται στον τελικό των 100 μέτρων ύπτιο ανδρών της κατηγορίας S1, εκεί όπου θα κολυμπήσει και ο πολλάκις παραολυμπιονίκης Χρήστος Ταμπαξής. Ο τελευταίος κατέχει και το πανελλήνιο ρεκόρ, όμως και ο Αλεξανδρουπολίτης πρωταθλητής του ΟΦΘΑ και του Ηρόδικου κομοτηνής στην πρώτη του συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς φιλοδοξεί στο καλύτερο δυνατό.

Στις 17:49 τοπική ώρα, δηλαδή στις 23:49 ώρα Ελλάδος, λίγο πριν τα  μεσάνυχτα, θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός στα 100 μέτρα ύπτιο γυναικών της κατηγοριας S2 με την συμμετοχή της Μαρίας Καλπακίδου, που κατέχει και το πανελλήνιο ρεκόρ από πρόπερσι στην Νάουσα (τότε ήταν και παγκόσμιο). Με καταγωγή από το Νέο Ζυγό, αποτελεί από τα πιο έμπειρα στελέχη της Παραολυμπιακής Ομάδας με συμμετοχές ήδη σε τέσσερις Παραολυμπιακούς Αγώνες και τρία μετάλλια σε Σίδνεϊ και Αθήνα (δις).

Το αγωνιστικό πρόγραμμα των 15ων Παραολυμπιακών Αγώνων ξεκίνησε την Πέμπτη με τις καλύτερες προϋποθέσεις στο Ρίο, αφού είχαμε για την Ελλάδα ένα χρυσό μετάλλιο (και μάλιστα με παγκόσμιο ρεκόρ) και ένα χάλκινο. Σε αυτήν την πρεμιέρα αγωνίστηκαν ο Νίκος Γονιός του Ηρόδικου Κομοτηνής στην σφαιροβολία όπου κατέλαβε την 10η θέση και η Σεμιχά Ριζάογλου του ίδιου συλλόγου, στα 100 μέτρα ελεύθερο της κολύμβησης, όπου κατέλαβε την 11η θέση μετά την ολοκλήρωση των δυο ημιτελικών σειρών.