Βασική η Παπαϊωάνου, πάγκο η Μετοικίδου στην ήττα με 2-0 της Εθνικής Νεανίδων από τη Σλοβενία

 

Με το αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στον 5ο Όμιλο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2017 η Εθνική Ομάδα Νεανίδων, η οποία ηττήθηκε με 0-2 από την οικοδέσποινα Σλοβενία.

Ο αγώνας ήταν ένας μονόλογος για τη Σλοβενία, η οποία είχε 16 τελικές προσπάθειες, έναντι μόλις δύο της Εθνικής μας ομάδας, με την Ελλάδα να πραγματοποιεί δύο αλλαγές από το πρώτο ημίχρονο. Τα τέρματα της αναμέτρησης πέτυχαν η Μπράτουσα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου και η Πλετέρσκι στο 68΄. Η Παναγιώτα Παπαϊωάνου ξεκίνησε βασική και έπαιξε σε όλο το παιχνίδι, ενώ η Σέβη Μετοικίδου έμεινε στον πάγκο.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου Ρωσία και Ισραήλ έμειναν ισόπαλες 1-1. Επόμενο παιχνίδι για την Εθνική το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 16:30 με αντίπαλο τη Ρωσία.

ΕΛΛΑΔΑ (Πριόνας): Γιαννακούλη, Χύμα (77΄ Καπνίση), Λιάκου (31΄ Γαβρά), Γούλα, Χατζηνικολάου, Τζιώρα, Τροχούτσου (9΄Δοϊρανλή), Παπαϊωάννου, Γιάννου, Γεωργιάδου, Καϊδατζή.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Μίκελν): Νέμετ, Κράνιτς, Ρόζμαριτς, Γκόντινα, Κούστριν (37΄ Φράνγκεζ), Κολμπλ, Πλετέρσκι, Μπράτουσα (83΄ Κάβσεκ), Μπάμπνικ, Γκόλομπ, Γκάντνικ (60΄ Ζιβαντίνοβιτς),