Με σούπερ Τζούριτς, Ανδρεάδη και Κουμεντάκη ξεκίνησε με το δεξί η Εθνική Ανδρών στο τουρνουά της Τουρκίας

 

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο «Turgutlu Cup» που διεξάγεται στην Τουρκία η Εθνική Ομάδα Βόλει με τους 4 Εβρίτες στην σύνθεσή της, καθώς επικράτησε με 3-1 της Σουηδίας.

Εκτός του εκπληκτικού Τζουριτς που πέτυχε 27 πόντους, θετικοί ήταν οι Ανδρεάδης (11 πόντοι με 4 ασους!), ο Κουμεντάκης (8 πόντοι) και ο λίμπερο Δημήτρης Γκαράς.

Στα του αγώνα παρόλο που η εκκίνηση μας στον αγώνα δεν ήταν ιδιαίτερα καλή, γεγονός αναμενόμενο καθώς αυτό ήταν το πρώτο φιλικό που έδωσε η ομάδα (είχε αγωνιστεί και με τη Λετονία στην Ορεστιάδα, αλλά σε πολύ πρώιμο στάδιο της προετοιμασίας), όσο περνούσε η ώρα τόσο βελτιωνόταν και η απόδοση μας για να φτάσουμε στη νίκη.

Στο πρώτο σετ οι Σουηδοί  το κατέκτησαν εύκολα, ωστόσο η εικόνα άλλαξε από το β’ σετ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρήκε ρυθμό στην επίθεση και με μπροστά τον Τζούριτς (21/34 στα τρία τελευταία σετ) ήρθε η ανατροπή. Τα σετ της αναμέτρησης: 16-25, 25-22, 25-23, 25-16.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον πάγκο της Σουηδίας κάθεται ο πρώην προπονητής της Ορεστιάδας Ίσαακσον, που έχει πάρει ως παίκτη και τον Γκούσταφσον που όμως έμεινε πάγκο και όταν χρησιμοποιήθηκε το μόνο που κατάφερε ήταν να κερδίσει έναν πόντο.

Στο άλλο παιχνίδι η Τουρκία που θα είναι και η επόμενη αντίπαλος της Εθνικής ελλάδος στις 5.οο το απόγευμα της Παρασκευής, επικράτησε με 3-0 της Ισπανίας.