Ρίο 2016: Δέκατος ο Ν. Γονιός του Ηρόδικου στον τελικό της σφαίρας – Χρυσό με παγκόσμιο ρεκόρ και χάλκινο η Ελλάδα στον ίδιο αγώνα

 

Την δέκατη θέση με καλύτερη βολή στα επτά μέτρα στον τελικό της σφαροβολίας F32 των Παραολυμπιακών Αγώνων κατέλαβε ο Νίκος Γονιός του Ηρόδικου Κομοτηνής.

Το σημαντικά όμως από τον αγώνα αυτόν για την Ελλάδα ήρθαν από τον Θανάση Κωνσταντινίδη που κατέκτησε το πρώτο χρυσό τη χώρας μας στους 15ους Παραολυμπιακούς Αγώνες και μάλιστα με παγκόσμιο ρεκόρ αφού έριξε την σφαίρα στα 10 μέτρα και 39 εκατοστά.

Ο Κωνσταντινίδης έκανε απίστευτη εμφάνιση βελτιώνοντας το ρεκόρ του σχεδόν 1,5 μέτρο! Πήγε στο Ρίο έχοντας 8.91μ. και κάνοντας τρεις φορές παγκόσμιο και τέσσερα πανελλήνια ρεκόρ πήρε το χρυσό μετάλλιο.

Ξεκίνησε 9.83μ., συνέχισε με 10.09μ., με την τρίτη προσπάθεια να είναι άκυρη. Στο δεύτερο γύρο των προσπαθειών ξεκίνησε με 9.40μ., πήγε στο 10.15μ. και ολοκλήρωσε με νέο παγκόσμιο ρεκόρ στέλνοντας τη σφαίρα στα 10.39μ.

Επίσης στο ίδιο αγώνισμα είχαμε και χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα χάρη στον Δημήτρη Ζησίδη με επίδοση 9.24μ. Το αργυρό πήγε στον Αλγερινό λαχουαρί Μπαχλάζ με την έκτη και τελευταία βολή στα 9.40μ. και ενώ η Ελλάδα ήταν έτοιμη να πανηγυρίσει το 1-2.