Παραμένει Αγγλία επιστρέφοντας τελικά στο “τρένο” της ιστορικής Λούτον ο Σάκης Λαμπερνάκης!

 

Την καριέρα του στην Αγγλία και στην τέταρτη κατηγορία (League 2) στην ιστορική Λούτον Τάουν (ομαδα με ιστορία 131 χρόνων από την ίδρυσή της) συνεχίζει οΕεβρίτης αμυντικός Σάκης Λαμπερνάκης.

Ο 28χρονος πλάγιος μπακ αλλα και οικονομολόγος, που παράλληλα κάνει το μεταπτυχιακό του στο lampernakis3Λονδίνο  και συγκεκριμένα στο Kingston University of London, αν και ανακοίνωσε το αντίο του στους Hatters (παρατσούκλι της Λούτον) από το διαδίκτυο, αφού πέρυσι δεν πήρε τις ευκαιρίες που θα περίμενε από τον Τζόν Στιλ και δόθηκε δανεικός στην Γουίλντστοουν στην 6η κατηγορία (φώτο δεξιά), παρέμεινε τελικά στο Λούτον αφού ανανέωσε το συμβόλαιό του και ελπίζει με τον τωρινό προπονητή Ναθαν Τζόουνς να προς το καλύτερο αλλάξουν τα πράγματα για αυτόν.

Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει αγωνιστεί αν και η ομάδα του παει τρένο στο πρωταθλημα φιγουράροντας πρώτη στο πρωτάθλημα.

cup lutonΣυγκεκριμένα, έχει 13 βαθμούς σε 6 αγώνες (4 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα, αλλά σε ένα πρωτάθλημα που οι ήττες, οι ισοπαλίες και οι εκπλήξεις είναι συχνό φαινόμενο, ακόμα και έχοντας δυο στραβοπατήματα μπορείς να ατενίζεις από την πρώτη θέση).

Η Λούτον είναι γνωστή στο παρελθόν από τις μεταδόσεις της ΕΡΤ για το γήπεδο της με το πλαστικό χλοοτάπητα. Ααγωνίστηκε στη μεγάλη κατηγορία της Aγγλίας τη δεκαετία του 80, κατακτώντας το Λιγκ Καπ (1988) απέναντι στην Αρσεναλ και έπαιξε μάλιστα στην Ευρώπη, χάνοντας το «ριπιτ» την επόμενη χρονιά απέναντι στην Νοτιγχαμ Φόρεστ.

Ο Σάκης Λαμπερνάκης ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ορέστη Ορεστιάδας, την πόλη της καταγωγής του, ενώ  έπαιξε μεταξύ άλλων σε ΠΑΕ Θράκη, Αιγάλεω, Λαμία, Οδυσσέα Αναγέννησης Σερρών όπου ήταν και αρχηγός, Αναγέννηση Επανομής, Διγενή Λακώμματος και Εβρο Σουφλίου, την φανέλα του οποίου φορούσε μέχρι και το καλοκαίρι του 2015.

Από πέρυσι βρίσκεται στην Αγγλία, συνδυάζοντας την μπάλα με τις σπουδές του…