Εκπνέει η προθεσμία συμμετοχής στο Κύπελλο Ελλάδος! Αυστηρές κυρώσεις αν δεν το κάνουν για τις ομάδες Α1 και Α2 της Θράκης…

 

Εκδόθηκαν εδώ και μέρες από την Ε.Ο.ΠΕ. οι Ειδικές Προκηρύξεις του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών 2016-2017 και του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών 2016-2017 και όπως αναφέρεται σε αυτές, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής είναι μέχρι την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016 (δηλαδή μέχρι αύριο).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία πετοσφαίρισης της Ένωσης. Ωστόσο η συμμετοχή είναι προεραιτική μόνο για τα σωματεία που αγωνίζονται στην Β’ Εθνική, δηλαδή στο περιφερειακό πρωτάθλημα που διοργανώνει η ΕΣΠΕΘΡ σε άνδρες και γυναίκες. Αντιθέτως είναι υποχρεωτική για όλα τα υπόλοιπα.

Αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες που αγωνίζονται στην Volley League (Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ΑΟ Ορεστιάδας), στην Α2 Ανδρών (ΓΕΑ, ΑΕ Κομοτηνής και Αθλος Ορεστιάδας) και στην Α2 Γυναικών (Νίκη Αλεξανδρούπολης, ΑΟ Νέας Βύσσας) πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής.

Αν δεν το πράξουν, πέρα από το γεγονός ότι δεν θα συμμετάσχουν στο κύπελλο, θα αντιμετωπίσουν αυστηρές κυρώσεις και στο πρωτάθλημα που φτάνουν μέχρι και την αφαίρεση τριών βαθμών από τα πρωταθλήματα που θα ξεκινήσουν.