Τουρνουά GrassRoots «Hello Football Friend» για κορίτσια ηλικίας 10-15 ετών στην Κομοτηνή

 

Τουρνουά ποδοσφαίρου GrassRoots με την επωνυμία «Hello Football Friend» για κορίτσια ηλικίας 10 ως 15 ετών θα διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα 12/9 στις 18:00 το απόγευμα στην Κομοτηνή.

Όπως αναφέρει και το πρόγραμμα τα παιδιά θα δημιουργήσουν νέες ομάδες κατόπιν κλήρωσης μεταξύ τους. Επίσης, με αυτό τον τρόπο θα οριστικοποιηθεί και ο αριθμός των ομάδων. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι και δεν αναγράφονται αποτελέσματα. Διαιτητές θα είναι τα παιδιά μόνοι τους.

Κάθε προπονητής θα είναι υπεύθυνος για μια ομάδα παιδιών που θα προκύψει μετά την κλήρωση, ενώ φοιτητές της ειδικότητας ποδοσφαίρου θα βοηθήσουν στην υλοποίηση του προγράμματος. Οι αγώνες θα γίνουν σε γήπεδα διαστάσεων 20Χ25μ. ενώ οι ομάδες θα εναλλάσσονται στους σταθμούς των γηπέδων μεταξύ παιχνιδιών και δραστηριοτήτων.

Οι αγώνες και οι δραστηριότητες είναι 6 και η διάρκειά τους είναι 15 λεπτά έκαστος, με ενδιάμεσο διάλειμμα 5 λεπτών. Η αριθμητική σχέση είναι 5 εναντίον 5 (4 παίκτες και 1 τερματοφύλακας). Οι αλλαγές είναι απεριόριστες.  Στα παιδιά μπλούζες με το logo UEFA Grassroots .

Το τουρνουά εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια από την ίδρυση της Ροδόπης ’87 και θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΠΣ Θράκης και υπό την αιγίδα της ΕΠΟ, με στόχο την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου. Σε αυτό εκτός από τη Ροδόπη ΄87 θα πάρουν μέρος οι Βασίλισσες της Θράκης, ο ΑΟ Θράκης, ο ΑΟ Χρυσούπολης, οι Αμαζόνες Δράμας.

Το «Women’s Football Development» είναι ένα πρόγραμμα της UEFA για την ανάπτυξη και τη διάδοση του γυναικείου ποδοσφαίρου και απευθύνεται κυρίως σε κορίτσια που πηγαίνουν στο σχολείο (από 6 ετών και άνω), καθώς στόχος του είναι να δείξει το άθλημα στις μικρές ηλικίες και έτσι να προσελκύσει περισσότερα νέα κορίτσια στο άθλημα.

grassroots-gipeda