Τίμησε Παπαχρήστου και Κορακάκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

 

Την Βούλα Παπαχρήστου, όγδοη ολυμπιονίκη του τριπλούν και σύζυγο του θρακιώτη ποδοσφαιριστή Λάζαρου Χαριτωνίδη τίμησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, όπως και άλλους αθλητές που δεν είχαν παραβρεθεί στην πρώτη εκδήλωση, αμέσως μετά την επιστροφή της Ελληνικής αποστολής στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Τιμήθηκε επίσης η Δραμινή χρυσή αλλά και χάλκινη ολυμπιονίκης της σκοποβολής Άννα Κορακάκη, ο πέμπτος ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Βύρωνας Κοκαλάνης και η τετράκωπος ελαφρών βαρών της κωπηλασίας, που κατέκτησε την έκτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

«Εκφράζετε την αριστεία. Είστε ζωντανό παράδειγμα και αποτελείτε σύμβολο της αριστείας. Οταν σας λέω ότι είμαστε υπερήφανοι για εσάς, θέλω να ξέρετε ότι είναι αλήθεια», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στους Ολυμπιονίκες, οι οποίοι από την πλευρά τους ζήτησαν την αρωγή της πολιτείας, κάτι για το οποίο δεσμεύθηκε ο κ. Παυλόπουλος.

Όπως γίνεται αντιληπτό, στα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην έλλειψη χώρων προπόνησης για τους αθλητές μας. Επίσης, από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε αναφορά στο μείζον για τους αθλητές ζήτημα της επαγγελματικής τους αποκατάστασης, αναγνωρίζοντας (όπως και ένα 24ωρο νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας) ότι θα πρέπει κάτι να γίνει για τους αθλητές αυτού του επιπέδου που αφιερώνουν ουσιαστικά την ζωή τους για να φέρουν επιτυχίες στον Ελληνικό αθλητισμό.