Ο καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης που ξεχώρισε στην Γενική Συνέλευση και τις εκλογές στην ΕΟΠΕ

 

To πρόσωπο που ξεχώρισε στην μαραθώνια εκλογική διαδικασία της ΕΟΠΕ ήταν ο πρόεδρος της γενικής συνέλευσης και καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Τάσος Τριανταφύλλου, με το μειλίχιο χαμόγελο, την ηρεμία και τις πρωτοβουλίες που έλυσαν τον γόρδιο δεσμό της καταμέτρησης των ψήφων.

Η τελευταία γενική συνέλευση ήταν άψογη, χάρη στη συναίνεση που έδειξαν οι τέσσερις υποψήφιοι, όσον αφορά την κοινή πρόταση για πρόεδρο τον Τάσο Τριανταφύλλου και γενικό γραμματέα Ανδρέα Βαλσαμή. Ο πρώτος, «αφού έκανε προθέρμανση για να βρει τα πατήματα του, κι αφού ρωτούσε χωρίς αιδώ για ζητήματα που δεν γνώριζε, πήρε την κατάσταση στα χέρια του και οδήγησε με μαεστρία τη γενική συνέλευση που δεν είχε ακρότητες και κόντρες, εκτός της γνωστής Ψαρουδάκη-Καλουδιώτη», επισημαίνει ο κομοτηναίος δημοσιογράφος Στέφανος Λεμονίδης στο VolleyNews.

Ο Τάσος Τριανταφυλλου, είναι καταρχάς ένας πολυ επιτυχημένος Δικηγόρος και καθηγητής στην Νομικη Σχολή της Κομοτηνής, κάτι που από την περασμένη εβδομάδα έσπευσε να επισημάνει το ThrakiSportS, πριν την Γενική Συνέλευση και ενώ φημολογούνταν ότι θα αναλάμβανε πρόεδρός της με κοινή συμφωνία των 4 υποψηφίων. Ασχοληθηκε με το Βόλει αρχικά λόγω της κόρης του που γραφτηκε στην Θέτιδα, αλλα όπως χιομουριστικά λέει «η κόρη έφυγε, ο μπαμπάς παρέμεινε..».

Πως καταφέρνει και συνδιάζει την πολυ έντονη επαγγελματική ζωή με το χόμπι της διοικητικής ενασχόλισης με το Βόλει και την οικογένεια; «Η ενασχόλιση μου ειναι μια διέξοδος στον επαγγελματικό φόρτο. Είμαστε μια ομάδα της περιοχής την οποία γνωρίζω απο μικρός και το κάνω με ευχαρίστηση. Και πραγματικά δεν αφιερώνω τόσο χρόνο στην Θέτιδα. Ισως αυτο το διάστημα που στηνεται η ομάδα ναι αλλά κατά τη διάρκεια του έτους αφιερώνω σχετικά λίγο χρόνο. Βασικώς ασχολούμαι μόνο με τα διοικητικά-οικονομικά θέματα. Εχω ως αρχή σε θέματα προπονητών να μην παρεμβαίνω».

Η ομάδα του ανέβηκε φέτος στην Α1 Κατηγορία Γυναικών. Πόσο επικινδυνο είναι να ξεφυγει στους στόχους που θα τεθούν και να παρασυρθούν σε μεγαλοιδεατισμούς; «Ξέρω τι μου λέτε και εχετε δίκαιο να το ρωτάτε.Η ομάδα δεν χρωστάει σε κανέναν. Εχουμε δε ενα μοντέλο διαχειρισης που λέει οτι σχεδιάζουμε με αυτά που έχουμε και όχι με αυτά που προβλέπεται να βρούμε. Φυσικά υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας και ειναι σημαντικο να ξέρεις που μπορείς να φτάσεις.  Στόχος ειναι να ξαπλώνουμε το βράδυ με ήσυχη τη συνείδηση».

Όταν το καλοκαίρι είχε μιλήσει στο VolleyNews για τα κοινά του αθλήματος, ηταν ξεκάθαρος: «Η δουλειά μου είναι η δικηγορία και το Πανεπιστήμιο, δεν πρόκειται να γίνω παράγοντας, ασχολούμαι καθαρά ερασιτεχνικά. Και δεν γνωρίζω τα προβλήματα. Θα αδικούσα λοιπόν οποιονδήποτε αν έκανα κριτική η υποδείξεις. Ομολογώ ότι είχα κάποιες επαφές απο ανθρώπους του Βόλει, ισως εκτίμησαν τον χαρακτήρα μου, ισως την επιτυχία της ομάδος, και με παρότρυναν να ασχοληθώ, αλλά η πραγματικότητα ειναι ότι είμαι «εκτός». Ξαφνικά δεν μπορεί κάποιος να διοικήσει χωρίς να έχει τις κατάλληλες γνώσεις. Θα μου πειτε τα θέματα τα μαθαίνει κανείς, αλλά αυτη την στιγμή υπάρχουν άλλοι που τα ξέρουν καλύτερα».

O Tάσος Τριανταφύλλου έδωσε και τη λύση, όταν δεν προχωρούσε η διαδικασία της καταμέτρησης των ψήφων, λόγω των πολλών υποψηφίων, γύρω στις 3.00 τα ξημερώματα. Πρότεινε τη δημιουργία τριών συνεργείων, με επικεφαλής τον ίδιο, τη δικαστική αντιπρόσωπο και τον Ανδρέα Βαλσαμή, για να διαιρεθούν δια του τρία τα ψηφοδέλτια και να τελειώνουμε πριν από το χάραμα. «Κι ενώ στην αρχή υπήρχαν κάποιες αμφιβολίες, δισταγμοί και αμφισβητήσεις, λόγω της νοθείας που έγινε στην Αγριά Βόλου, οι υποψήφιοι άρχισαν σιγά-σιγά να συμφωνούν, με μπροστάρη τον Γιώργο Μελισσουργό και ακόλουθους τους Γιώργο Καραμπέτσο, Αχιλλέα Μαυρομάτη και στο τέλος με βαριά καρδιά του Κωστή Ψαρουδάκη (ο Γιάννης Στουραϊτης είχε αποχωρήσει επειδή το πρωί είχε επαγγελματικές υποχρεώσεις). Τελικά μετά απο την παράκαμψη ορισμένων γραφικών αντιδράσεων,  υιοθετήθηκε η πρόταση του παράγοντα της Θέτιδας Βούλας, με αποτέλεσμα να τελειώσουμε στις 7.22 τα ξημερώματα», σχολιάζει ο Λεμονίδης.

Ο Τάσος Τριανταφύλλου είναι κάτι νέο για το ελληνικό βόλεϊ και παρακαταθήκη για το μέλλον του αθλήματος, αφού καταγράφηκε στα θετικά της μαραθώνιας συνέλευσης και απέσπασε  τα συγχαρητήρια όλων, ανεξαιρέτως τοποθέτησης.