Φιλική ήττα με χρήσιμα συμπεράσματα για την Ασπίδα Ξάνθης από την Καβάλα

 

Ένα πολύ δυνατό φιλικό έδωσε την τετάρτη το απόγευμα η ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης, καθώς αντιμετώπισε την Καβάλα, η οποία υποβιβάστηκε από την Α2 στην Α1 Εθνική Κατηγορία, είναι όμως μέσα στις έξι ομάδες που διεκδικούν την wild card για να επιστρέψει και πάλι στα μεγάλα σαλόνια.

Η Ασπίδα ηττήθηκε με 80-67 (η φωτογραφία από τον αγώνα προέρχεται από το xanthi-sport), όμως καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης η Ασπίδακόντραρε την ομάδα της Καβάλας, βρισκόταν συνεχώς κοντά στο σκορ και έδωσε έτσι την ευκαιρία στο προπονητικό τιμ της ομάδας να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Στην αναμέτρηση δεν αγωνίστηκαν καθόλου οι Κουτσογιάννης και Καραμπίνης.

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της Ασπίδας Κώστας Ιωαννίδης δήλωσε πως «δεν είμαι ικανοποιημένος. Κατά διαστήματα είδα τα  στοιχεία τα οποία θέλω να έχει η ομάδα στο παρκέ, αλλά είμαστε ακόμα πολύ μακριά από το να παρουσιάζουμε σε διάρκεια την ποιότητα του παιχνιδιού που μπορούμε».

Δεκάλεπτα: 21-20, 39-35 (ημίχρονο), 59-52, 80-67 (τελικό αποτέλεσμα)

ΚΑΒΑΛΑ (Μωσαΐδης): Κουμλέλης 8, Γκέλιος 13 (3), Σκλήβας 8, Μούκας 13 (3), Κυριακού 2, Ετινόζα 13 (1), Άντι 14, Σαββίδης 1, Μανάκας 4, Αναστασάκης 5

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Ιωαννίδης – Κωτάκης): Τσιώγκας 6 (2), Μανδαλάκης 10, Ασημάκης 10, Τσιαβές 7 (2), Στεφανίδης 3, Πετς 6, Γρούδος 6, Παπαδάκης 8 (2), Κολοβής 6, Παπαθανασίου 5 (1).