Ο χάρτης της ΕΠΣ Θράκης για την σεζόν 2016-2017! Οι 26+1 ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή

 

Το προσεχές Σάββατο έχει προγραμματιστεί η κλήρωση των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης και μέχρι τότε αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με το πόσες τελικά ομάδες θα λάβουν μέρος στην Β’ Ερασιτεχνική και ποιες.

Αυτό που ήδη γνωρίζουμε είναι ότι οριστικά τη νέα σεζόν θα έχουμε μόνο δύο κατηγορίες στην ΕΠΣ Θράκης λόγω έλλειψης ομάδων. Η Α’ Κατηγορία θα έχει 12 σωματεία χωρίς να έχουμε φέτος απώλειες και άρα ρεπό σε κάθε αγωνιστική, ενώ η Β’ Κατηγορία για την ώρα αριθμεί 14 και μέχρι το Σάββατο θα ξεκαθαρίσει αν θα έχει 15 ή ενδεχομένως ακόμα και 16.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα έπρεπε να φτάσουμε τον αριθμό των 18 ομάδων για να ληφθεί απόφαση να διεξαχθεί και τρίτη κατηγορία, κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί. Η ΕΠΣ Θράκης μετά από αρκετές αναβολές, ουσιαστικά το μόνο που περιμένει είναι η έγκριση από το Πρωτοδικείο Ροδόπης του καταστατικού του σωματείου Ροδόπη Μεσούνης, που θα αποτελέσει την ομάδα της ακαδημίας των Λύκων του Νίκου Ιωσηφίδη.

Η προθεσμία συμμετοχών που αρχικά είχε οριστεί ως τα μέσα Αυγούστου μετά από δυο αναβολές έληξε την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016, αλλά τυπικά τα βιβλία παραμένουν ανοιχτά περιμένοντας την Ροδόπη Μεσούνης που έχει μεν δηλώσει συμμετοχή, αλλά δεν μπορεί να γίνει δεκτή χωρίς έγκριση από το Πρωτοδικείο.

Αναλυτικά, ανά κατηγορία, θα λάβουν μέρος τη νέα σεζόν οι εξής ομάδες:

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ: ΠΑΟΚ Κοσμίου, Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, Ελπίδα Σαπών, Δόξα Σώστη, Ορφέας Ξυλαγανής, Αστέρας Αιγείρου. Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων, Ηρακλής Σαπών, Ορφέας Στρύμης. Ένωση Ασωμάτων,  Δόξα Γρατινής, Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου.

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ: Αετός Μίσχου, ΑΟ Καλλίστης, ΑΠΣ Δοκού, ΠΑΟΚ Κομοτηνής, ΑΟ φαναρίου, Βιστωνίδα Κοπτερού, Αναγέννηση Παγουρίων, ΑΣ Αγιοχωρίου, Πόντος Κομοτηνής, Ασπροπόταμος Μέγα Πιστού, Ατσάλι Αρχοντικών, Κομχάτος Πολυάνθου, ΑΟ Μύστακας, Ελπίδες Κομοτηνής. Αναμένεται η Ροδόπη Μεσούνης.