Η νομική βοήθεια του Παντελή Δραχτίδη προς την παράταξη Καραμπέτσου στις εκλογές της ΕΟΠΕ

 

Ιδιαίτερα αισθητή ήταν η παρουσία του Παντελή Δραχτίδη στις εκλογές του Σαββάτου στην ΕΟΠΕ και αυτό δεν οφειλόταν μόνο στους 108 σταυρούς που έλαβε ο παράγοντας του ΑΟ Ορεστιάδας, αλλά και στην δικηγορική του ιδιότητα.

Όταν προκλήθηκε αμφισβήτηση του αποτελέσματος για τον εκπρόσωπο της ομοσπονδίας βόλεϊ στην ΕΟΕ, ο Παντελής Δραχτίδης ήταν αυτός που μαζί με τον νομικό σύμβουλο της παράταξης του Γ. Καραμπέτσου συνέγραψαν την ένσταση που κατατέθηκε.

Επιπλέον, όταν μετά την καταμέτρηση των 50 πρώτων ψηφοδελτίων αποφασίστηκε να χωριστεί η εφορευτική επιτροπή στα τρία και κάθε ένα μέλος της παρέα με κάποιον υπάλληλο της ΕΟΠΕ να αναλάβει να καταμετρήσει από 100, ο Δραχτίδης ανέλαβε να καθίσει σαν εκπρόσωπος της παράταξης στη μία από τις τρεις ομάδες εργασίας, να παρακολουθεί την διαδικασία αλλά και τελικά να βοηθά στην εξέλιξή της.

Άλλωστε διαθέτει σχετική εμπειρία από τις βουλευτικές εκλογές και τα δημοψηφίσματα που έχει διενεργήσει ως αντιπρόσωπος της δικαστικής αρχής. Μόνο τους τελευταίους είκοσι μήνες είχαμε τρεις εκλογικές διαδικασίες, οπότε η εμπειρία ήταν δεδομένη. Και όπως αποδείχθηκε, αρκετά χρήσιμη…