Οι νικητές στον αγώνα δρόμου των 16 χιλιομέτρων του «Via Egnatia Run»

 

Ο Χαράλαμπος Βουλκος που κάλυψε την απόσταση σε μία ώρα και τρία λεπτά και ο Φώτης Μουρατιδης που τερμάτισε ένα λεπτό αργότερα ήταν οι νικητές του αγώνα δρόμου του 2ου Φεστιβάλ Via Egnatia, που διοργάνωσε την Κυριακή η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα και αφορούσε απόσταση 16 χιλιομέτρων του «Via Egnatia Run» με αφετηρία την Τραϊανούπολη, σημείο τερματισμού το Νομαρχείο στην Αλεξανδρούπολη και συμμετοχή από 185 δρομείς.

Ο αγώνας αποτέλεσε σημείο αναφοράς του Φεστιβάλ εκδηλώσεων «Via Egnatia» στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, καθώς «αναβιώνει» μέσω του αθλητισμού και προσεγγίζει τμήμα της διαδρομής που ένωσε στο παρελθόν την Κωνσταντινούπολη με τη Ρώμη, εμπορικά, οικονομικά, πολιτισμικά.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η παντελής έλλειψη ενημέρωσης αναφορικά με την εκδήλωση από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ειδικότερα την αντιπεριφέρεια Έβρου προς τα αθλητικά μέσα ενημέρωσης της Θράκης, που θα έπρεπε να είναι τα πρώτα που θα ενημερώνονταν για την εκδήλωση.