Οι δηλώσεις Γκιρτζίκη αμέσως μετά την καταδρομική επίθεση των κουκουλοφόρων

 

«Ήταν ωμή βία. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο που ευαγγελίζονται κάποιοι. Αυτή η επίθεση έγινε σε μια εκδήλωση, όπου υπήρχαν γυναίκες και παιδιά και παιδική χαρά δίπλα και πέταξαν καπνογόνα. Παιδάκια να τρέχουν στο σκοτάδι να πάνε να κρυφτούν. Τι να περιγράψω; Τα διαπιστώσατε. Τα είδατε ιδίοις όμμασι. Ήταν μια επίθεση προς το ίδιο το ποδόσφαιρο».

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του του προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Γκιρτζίκη στους εκπροσώπους του Τύπου, μετά την καταδρομική επίθεση που έγινε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για την κλήρωση της Football League. Ο ίδιος εξήγησε, σε ερώτηση αν θεωρεί ότι ο ίδιος ήταν ο στόχος των κουκουλοφόρων: «Δεν πρόλαβα να ακούσω, Μου το επιβεβαίωσαν άλλοι».

Αναφορικά με το πως έζησε τις στιγμές, ανέφερε: «Δεν είμαι από τους ανθρώπους που πανικοβάλλονται εύκολα. Άλλωστε έχω φτάσει σε μια ηλικία και ξέρω ότι όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς από τέτοιου είδους ανθρώπους. Νομίζω ότι πρέπει να γίνει αρχή επιτέλους και να μην επικρατεί η σιωπή. Τα μέσα ενημέρωσης, οι παράγοντες όλων των σωματείων της Football League, είναι στην δυσκολότερη κατηγορία και τους αντιμετωπίζουν με τέτοιο τρόπο αυτούς τους ανθρώπους. Δεν το αξίζουν. Θα έπρεπε να τους σέβονται. Νομίζω ότι είναι πολύ εύκολο να βρεθούν αυτοί που προκάλεσαν το γεγονός. Αυτό είναι αφορμή να γραφτούν πολλά, να αναδειχθούν όλα τα προηγούμενα, να αφυπνιστούν επιτέλους οι υπεύθυνοι και οι αρχές και να φτάσουν στο σημείο που πρέπει: να μην ξανασυμβούν».

Σε ερώτηση για το τι θα κάνει μετά από αυτήν την επίθεση ο υφυπουργός Αθλητισμού, που δεν άφησε το πρωτάθλημα να ξεκινήσει με τον φόβο της βίας τις προηγούμενες εβδομάδες, ο Γ. Γκιρτζίκης σχολίασε: «Νομίζω ότι ο κ. Κοντονής επικαλούμενος την βία σταμάτησε το πρωτάθλημα. Τώρα που έγινε η βία μπορεί να το αρχίσει. Δεν είμαι πάντως υπέρ του να μην γίνει το πρωτάθλημα».

Στην συνέχεια ανέφερε, σε σχέση με το αν υποκινούν τη βία οι αναφορές περί εγκληματικών οργανώσεων: «Όλα αυτά είναι για να λοιδορήσουμε κάποιους, να τους χρεώσουμε ότι αυτοί φταίνε και να μείνουν οι πραγματικοί εγκληματίες να δρουν ανενόχλητοι. αυτό είναι ακριβώς. Και ο κ. υπουργός όταν του δώσαν συγχαρητήρια, ήταν χαρούμενος που καθάρισε το ποδόσφαιρο. Η απόδειξη είναι η σημερινή. Δεν μπορώ να βρω λόγια να περιγράψω αυτήν την κατάσταση την δραματική, αυτό που συνέβη εδώ. Θα έπρεπε εδώ να έχει περικυκλωθεί η περιοχή από αστυνομικές δυνάμεις. Δεν ξέρω αν ήρθαν δυο τρεις αστυνομικοί. Το ποδόσφαιρο είναι τελείως απροστάτευτο για να προστατεύονται εκείνοι που δρουν ανενόχλητοι».