Β’ Εθνική: Η παρουσίαση των νέων παικτών της Ασπίδας, οι στόχοι και το ρόστερ για τη νέα χρονιά

 

Πραγματοποιήθηκε στη νέα αίθουσα τύπου του κλειστού γυμναστηρίου του Ευμοίρου “Χριστίνα Χριστοδούλου” η παρουσίαση των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων της Ασπίδας Ξάνθης, καθώς και η παρουσίαση της ομάδας και των στόχων της νέας χρονιάς.

Συγκεκριμένα οι Γιώργος Ασημάκης, Γιάννης Μανδαλάκης, Θανάσης Τσιαβές, Γιώργος Παπαθανασίου και ο Ιωάννης Κολοβής παρουσιάστηκαν στο κοινό της Ξάνθης και έθεσαν ο καθένας τους στόχους που έχει από τη νέα χρονιά, ευχόμενοι και οι πέντε υγεία και θέλοντας τον κόσμο της Ξάνθης δίπλα στην ομάδα σε κάθε παιχνίδι που θα παίζει η Ασπίδα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις των δύο αρχηγών και παλαιότερων της Ασπίδας, του Γιάννη Στεφανίδη και του Τόλη Κουτσογιάνη, όπως και του Κλαούντιο Ντεμάϊ, ο οποίος προωθήθηκε από την παιδική ομάδα στην ανδρικη. Νωρίτερα είχαν μιλήσει ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, ο Πέτρος Ραπτόπουλος και ο Κώστας Ιωαννίδης, θέτοντας τους στόχους της νέας χρονιάς.

O Δημήτρης Παναγιωτόπουλος (Τεχνικός Διευθυντής – Team Manager) ανέφερε: «Τα τελευταία πέντε χρόνια η ομάδα βρίσκεται σε ανοδική πορεία και έχει καταφέρει με τις επιτυχίες της να θεωρείτε μια από τις ανερχόμενες δυνάμεις στο χώρο του μπάσκετ και ειδικότερα της βορείου Ελλάδας. Πριν πέντε χρόνια η Ασπίδα ήταν το νούμερο 30 στην κατάταξη της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και τώρα είναι το νούμερο 2. Αυτά όλα έγιναν με πάρα πολύ δουλειά από παίκτες, προπονητές και διοίκηση. Η χρονιά που έρχεται σίγουρα θα είναι για την ανδρική μας ομάδα πολύ δύσκολη, γιατί θα πάρουμε μέρος σε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αυτό της Β΄ Εθνικής, με ομάδες έμπειρες και παίκτες που έχουν αγωνιστεί στα πρωταθλήματα της Α2 και Α1 κατηγορίας. Εμείς ξέροντας όλα αυτά και έχοντας την εμπειρία της Β΄ Εθνικής πριν από δύο χρόνια, πιστεύω ότι θωρακίσαμε την ομάδα και σήμερα έχουμε 16 ετοιμοπόλεμους παίκτες που θα προσπαθήσουν να ανεβάσουν το σύλλογο όσο πιο ψηλά μπορούν. Θέλω να καλέσω το φίλαθλο κοινό της πόλης μας να έρθει και να αγκαλιάσει αυτή μας την προσπάθεια και υποσχόμαστε ότι θα τους ανταμείψουμε με όμορφο θέαμα, θα απολαύσουν παιχνίδια υψηλής ποιότητας».

Ο Πέτρος Ραπτόπουλος (Πρόεδρος Τμήματος Καλαθοσφαίρισης) είπε: «Όλοι εμείς συνηθίσαμε τόσα χρόνια να βλέπουμε παιχνίδια είτε σε άδεια είτε σε γεμάτα γήπεδα. Φέτος θέλουμε να αναγκαστούμε από το φίλαθλο κοινό της πόλης να αλλάξουμε έδρα για τα βασικά μας παιχνίδια. Θέλουμε να μας πει το κοινό με την παρουσία του ότι εδώ δεν χωράτε, πάτε στο μεγάλο το γήπεδο για να το γεμίσουμε. Αυτό βέβαια δεν θα γίνει μόνο γιατί σας το ζητάμε εμείς, θα γίνει γιατί είμαι σίγουρος ότι η ομάδα φέτος θα προσφέρει πολύ περισσότερα απ’ ότι έχει προσφέρει μέχρι τώρα. Δεν έγιναν τυχαία οι επιλογές και οι μεταγραφές των παικτών. Έγιναν με βάση κριτήρια τα οποία το τεχνικό τιμ της ομάδας έβαλε. Πιστεύω ότι αυτή η ομάδα θα φέρει πολύ κόσμο στο γήπεδο. Δεν παίζουμε μπάσκετ για εμάς, για τους εαυτούς μας, ούτε αυτοί οι αθλητές παίζουνε μπάσκετ μόνο για τους εαυτούς τους, γιατί θέλουνε να γυμναστούν. Θέλουνε τον κόσμο, θέλουνε το χειροκρότημα, θέλουν να αγκαλιάσετε την προσπάθεια τους, θέλουν να φτάσουν πιο ψηλά. Κανένας δεν είναι ευχαριστημένος με το καλό αποτέλεσμα και με την ήττα. Δηλαδή την καλή προσπάθεια, αλλά χάσαμε. Όλοι θέλουν κάτι παραπάνω, όλοι θέλουνε τη νίκη. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε φέτος, να αποδείξουμε ότι η Ασπίδα δεν είναι για τα χαμηλά. Η Ασπίδα είναι για τα πιο ψηλά».

Τέλος, ο Κώστας Ιωαννίδης (Προπονητής Ανδρικής Ομάδας) ανέφερε: «Καλωσορίζουμε τα νέα παιδιά που θα παίξουν στην ομάδα. Πρώτος μας στόχος ήταν να κρατήσουμε τον περσινό κορμό και η διοίκηση κινήθηκε πολύ γρήγορα. Από την ημέρα που τελείωσε το πρωτάθλημα, σε λιγότερο από 15 ημέρες, οι 7 παίκτες που ήθελα να παραμείνουν οπωσδήποτε στην ομάδα είχαν κλείσει. Αυτό ήταν το πρώτο και βασικότερο για μένα. Ο κορμός που ανέβασε την ομάδα, ο κορμός που βοήθησε να παίξουμε πέρσι πολύ καλό μπάσκετ να παραμείνει στην ομάδα. Από εκεί και πέρα θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση γιατί ο μεταγραφικός σχεδιασμός υλοποιήθηκε στο ακέραιο και θέλω να τονίσω ότι τα παιδιά που πήραμε επιλέχθηκαν πρώτα με βάση τον χαρακτήρα τους και μετά με βάση το αγωνιστικό κομμάτι. Πιστεύουμε ότι σε αυτή την ομάδα όταν το κλίμα ευνοεί στο να γίνουν οικογένεια, όπως έχει γίνει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, οι επιτυχίες θα έρθουν από μόνες τους. Η δουλειά είναι δεδομένη. Όσοι έχουν περάσει από την ομάδα ξέρουν πολύ καλά το επίπεδο της δουλειάς που γίνεται σε όλα τα αγωνιστικά τμήματα, οπότε για εμάς ήταν πάρα πολύ σημαντικό στο να πάρουμε παίκτες που γρήγορα θα μπολιάσουν με το υπάρχον υλικό, για να μπορέσουμε να φτιάξουμε μία ομάδα στο επίπεδο που θέλουμε εμείς. Για εμένα στόχος είναι να πάμε και να κάνουμε 30 νίκες. Αν θέλετε να σας το πω έτσι, εγώ δεν κατεβαίνω σε κανένα ματς για να χάσω. Το ίδιο και οι παίκτες μου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι παίζουμε μόνοι μας ή μπορούμε να το κάνουμε. Θέλω να τονίσω ότι όλος ο κόσμος θα είναι σίγουρος ότι αυτή η ομάδα όταν κατεβαίνει στο γήπεδο να παίξει θα παλεύει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για τη νίκη, είτε παίζει με τον πρώτο, είτε παίζει με τον τελευταίο. Είτε κερδίζει με 30 πόντους, είτε χάνει με 30 πόντους, κάθε παίκτης που θα είναι μέσα στο παρκέ θα παλεύει και θα δίνει τον καλύτερο εαυτό του». 

Αναλυτικά το φετινό ρόστερ της Ασπίδας Ξάνθης είναι το εξής:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ            ΘΕΣΗ             ΥΨΟΣ          ΗΛΙΚΙΑ

Τσιαβές Θανάσης                      1-2                   1.92                 23

Παπαδάκης Αντώνης                1-2                   1.93                 21

Καραμπίνης Άκης                      1-2                   1.93                 20

Ντεμάϊ Κλαούντιο                     1-2                    1.81                 16

Μανδαλάκης Γιάννης                 2                     1.84                30

Γρούδος Δούκας                          2                     1.87                 22

Κολοβής Ιωάννης                        2                     1.92                 18

Πάτσης Αντώνης                         2                     1.85                 16

Τσιώγκας Βασίλης                   2-3                    1.90                 20

Μαντζουράνης Τάσος             2-3                    1.91                  17

Στεφανίδης Γιάννης                3-4                    1.95                 34

Παπαθανασίου Γιώργος         3-4                    1.96                 21

Πετς Ιάσωνας                            3-4                   2.00                22

Ασημάκης Γιώργος                   4-5                   1.96                 32

Κουτσογιάννης Τόλης                5                     2.00                32

Γκίκας Δημήτρης                        5                     1.96                 18

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ιωαννίδης Κώστας

ΒΟΗΘΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ: Κωτάκης Γιώργος

ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ: Μιχαηλίδης Φώτης

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ: Κερασίδης Νίκος

ΕΦΟΡΟΣ: Κοτζαμπάσης Γιώργος

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ – TEAM MANAGER: Παναγιωτόπουλος Δημήτρης

ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ: Χατζηευφραιμίδης Ντέμης