Χωρίς νικητή έληξε το ξημέρωμα το εκλογικό θρίλερ της ΕΟΠΕ! Οι επιδόσεις των υποψηφίων της Θράκης…

 

Λίγο πριν τις επτά το πρωί της Κυριακής ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΠΕ, χωρίς ωστόσο κανένας να μπορέσει να πετύχει την εκλογή του.

Συνολικά ψήφισαν 351 εκπρόσωποι σωματείων αφού μόνο τέσσερα δεν παραβρέθηκαν, ανάμεσά τους και τουλάχιστον ένα θρακιώτικο κατά τις πληροφορίες. Βρέθηκαν 333 έγκυρα ψηφοδέλτια, 18 άκυρα και 1 λευκό.

Βάσει των όσων προβλέπει το καταστατικό, για να εκλεγεί κάποιος χρειαζόταν το 50%+1 επί των εγκύρων ψηφοδελτίων (δεδομένου ότι έγκυρα ήταν 333 χρειαζόταν 167 ψήφοι) και κάτι τέτοιο δεν το κατάφερε κανένας υποψήφιος.

Πρώτος σε σταυρούς αναδείχθηκε ο πρώην διεθνής διαιτητής που διεκδικεί την προεδρία της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος,  ο οποίος έλαβε 146 σταυρούς. Στους 136 ακολούθησε ο Κώστας Χαριτωνίδης από την ίδια παράταξη και τρίτος με 133 ήρθε ο Γιώργος Μελισσουργός.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Αχιλλέας Μαυρομάτης έλαβε 120 ψήφους και ήταν έκτος ενώ αρκετά πίσω ήταν ο τέταρτος υποψήφιος Γιάννης Στουραΐτης. Από την Θράκη, ο Παντελής Δραχτίδης του ΑΟ Ορεστιάδας πήγε πολύ καλά, έλαβε 108 σταυρούς και είναι 15ος.

Ο Δραχτίδης υπενθυμίζεται ότι κατέβηκε με το ψηφοδέλτιο Καραμπέτσου. Με το ίδιο ψηφοδέλτιο θα κατέβαινε και ο Γρηγόρης Σιδηρόπουλος από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, αλλά ως γνωστόν ακυρώθηκε η υποψηφιότητά του. Πάντως ο Σοδηρόπουλος παραβρέθηκε για λίγο στην Γενική Συνέλευση, όχι όμως και στην καταμέτρηση.

Αυτή ξεκίνησε μετά τις 10.00 το βράδυ του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής μετά από ένα ολονύκτιο θρίλερ. Σε σχέση με την Θράκη, ο Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου που κατέβηκε στις εκλογές ως υποψηφιος του ΑΟ Νέας Βύσσας έλαβε 95 σταυρούς και φιγουράρει 29ος. Στους 60 ψήφους περιορίστηκε η εκπρόσωπος της ΑΕ Κομοτηνής Ελένη Ζέτου.

Κανείς πάντως δεν εκλέγεται και λογικά η ΕΟΠΕ οδηγείται σε διοίκηση πρωτοδικείου. Ζήτημα υπήρξε και με την εκλογή του εκπροσώπου στην ΕΟΠΕ, αφού πρώτευσε μεν ο Καραμπέτσος αλλά χωρίς την απαιτούμενη πλειοψηφία και κατατέθηκε ένσταση από την πλευρά του ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη για αυξημένη οπλειοψηφία της απλής αναλογικής.

Μέχρι αυτήν την ώρα δεν είχαν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για εξελεγκτική επιτροπή όπου κατέβαινε υποψήφιος ο Κωνσταντίνος Δούλιας του Έβρου Σουφλίου και ο Αντώνης Τελόπουλος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Στην φωτογραφία οι δύο Ορεστιαδίτες υποψήφιοι, αριστερά όρθιος ο Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου και δεξιά ο Παντελής Δραχτίδης, την ώρα που παρακολουθούν κάπου στις πέντε τα χαράματα την καταμέτρηση των ψήφων.

Πλέον η ΕΟΠΕ πάει σε διοίκηση Πρωτοδικείου αφού ούτε ένας δεν κατάφερε να εκλεγεί…