Ανακήρυξαν με λάθος όνομα τον πρόεδρο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ ως εκλεγέντα στο ΔΣ της ΕΟΚ!!!

 

Πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής οι εκλογές στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και αναδείχθηκε το νέο ΔΣ της Ομοσπονδίας, όπου θα συνεχίσει να υπάρχει θρακιώτικη παρουσία χάρη στον πρόεδρο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Νίκο Νικολόπουλο.

Η εκλογή του ήταν δεδομένη, καθώς έτσι και αλλιώς 18 ήταν οι υποψήφιοι και 18 εκλέγονταν. Ωστόσο η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα δοκίμασε μια έκπληξη στον παράγοντα από την Ένωση Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, αναγράφεται ότι μεταξύ των νέων μελών του ΔΣ της ΕΟΚ είναι ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος. Κοινώς του άλλαξαν το όνομα – μάλλον από μπέρδεμα με τον γιο του, που ωστόσο ακόμα παίζει μπάσκετ και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο και απέχει πολύ από το να γίνει παράγοντας.

ekloges eok 2016Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι για κανέναν από τους υποψηφίους δεν αναρτήθηκαν σταυροί, πόσες ψήφους έλαβε ο καθένας δηλαδή. Ωστόσο, όπως φαίνεται από την ανακοίνωση της ΕΟΚ, σταυροί μπορεί να μην αναφέρονται, έγινε ωστόσο η κατανομή των αξιωμάτων.

Κοινώς, η συγκρότηση σε σώμα του νέου ΔΣ έγινε πριν καν βγει το αποτέλεσμα της κάλπης με συνοπτικές διαδικασίες. Πρόεδρος το Γιώργος Βασιλακόπουλος, α’ αντιπρόεδρος ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Μιχάλης Μελής, β’ αντιπρόεδρος ο Αριστείδης Γολέμης, γενικός γραμματέας ο Τάκης Τσαγκρώνης, ειδικός γραμματέας ο Σωτήρης Κουλοσούσας και ταμίας ο Δημήτρης Μπασούρης.

Στην ανακοίνωση είναι προφανές ότι τα νέα μέλη του ΔΣ της ΕΟΚ αναφέρονται με αλφαβητική σειρά. Αντιγράφουμε (με τα όποια λάθη): Αγγελόπουλος Δημήτρης, Αλεξόπουλος Ιωάννης, Ζώης Αστέριος, Κουτραφούρης Ιωάννης, Λόρτος Σάββας, Λυμπεράτος Ευάγγελος, Μαρκάκης Χαράλαμπος, Νικάκης Κωνσταντίνος, Νικολόπουλος Κωνσταντίνος, Παρίσης Κωνσταντίνος, Σαββίδης Λάζαρος, Φαρμάκης Νικόλαος, Χρηστίδης Δημήτριος, Δουβής Σταύρος (εκπρόσωπος ΕΣΑΚΕ), Γαλατσόπουλος Ευάγγελος (εκπρόσωπος ΕΣΑΚΕ).

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ επισημαίνει ότι «με πανηγυρικό τρόπο και ποσοστό 90,71%, η διοίκηση του Γιώργου Βασιλακόπουλου επανεξελέγη στις σημερινές εκλογές της ΕΟΚ, αποσπώντας την έμπρακτη επιδοκιμασία των σωματείων». Στην διαδικασία προσήλθαν 581 σωματεία, αριθμός αυξημένος σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, πριν τέσσερα χρόνια.

Με ουσιαστικά έναν υποψήφιο και έτοιμο το νέο ΔΣ, δεν χρειάστηκαν πάνω από οκτώ ώρες διαδικασίας, σε αντίθεση πχ με τις εκλογές στο βόλεϊ που πέρασαν 24 ώρες και την έναρξη της γενικής συνέλευσης μέχρι να λήξει η καταμέτρηση. Σε σχέση με την περιοχή μας, από τα 35 σωματεία της δύναμης της ΕΚΑΣΑΜΑΘ παραβρέθηκαν τα 30 περίπου αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι οι απώλειες αφορούσαν σωματεία από Καβάλα και Σέρρες.

Όλοι οι εκπρόσωποι των σωματείων μπάσκετ από τους τρεις νομούς της Θράκης παραβρέθηκαν στην Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Δυστυχώς ωστόσο δεν ανακοινώθηκαν ακόμα τα αποτελέσματα, για να δούμε σε σταυρούς τι ισχύει σε σχέση με την ανάδειξη του ΔΣ και πόσο καλύτερα πήγε ο Νικολόπουλος σε σχέση με τους ανθυποψηφίους του.

Πιο πριν όμως, ας διορθωθεί το λάθος, γιατί για την ώρα η ΕΟΚ έχει ανακηρύξει ως νέο μέλος του ΔΣ της τον γιο του Κωνσταντίνο αντί για τον πρόεδρο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Νίκο Νικολόπουλο…

eok-meli

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here