Προανήγγειλε παραίτηση και έχρισε διάδοχο ο Γκιρτζίκης! Παρούσες οι ΕΠΣ Έβρου και Θράκης, απούσα η ΕΠΣ Ξάνθης…

 

Σε ξενοδοχείο στην Βουλιαγμένη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η συγκέντρωση των Ενώσεων που στηρίζουν την διοίκηση της ΕΠΟ, όπου σύμφωνα με μπαράζ ρεπορτάζ αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης που δεν έχουν διαψευστεί, ο Ξανθιώτης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Γκιρτζίκης ουσιαστικά επιβεβαίωσε τις πλη΄ροφορίες όσων προαναγγέλουν την αποχώρησή του από την προεδρία μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

«Εγώ θα παραιτηθώ την ερχόμενη εβδομάδα από την προεδρία της ΕΠΟ. Ο Δημήτρης Ελευθεριάδης είναι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος για την θέση αυτή», φέρεται να μετέφερε ανάμεσα στα άλλα προς τους εκπροσώπους των Ενώσεων και όσους ήταν παρόντες στην συνάντηση ο Γιώργος Γκιρτζίκης, δίνοντας έτσι άτυπα το… χρίσμα στον πρόεδρο της ΕΠΣ Πιερίας, ο οποίος πήρε μετά τον λόγο και δεσμεύτηκε να κάνει το καλύτερο δυνατό.

Σύμφωνα με άτυπο non paper που κυκλοφόρησε, στην συνάντηση έδωσαν το παρών 23-24 Ενώσεις, ανάμεσα στις οποίες και αυτές του Έβρου και της Θράκης (Ροδόπης). Οι υπόλοιπες ήταν οι εξής: ΕΠΣ Δωδεκανήσου, Χίου, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Ηλείας, Κορίνθου, Αχαΐας, Δυτικής Αττικής, Πειραιά, Βοιωτίας, Εύβοιας, Θεσπρωτίας, Καβάλας, Σερρών, Πιερίας, Ημαθίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Ευρυτανίας, Σάλας και η Football League.

Θεωρείται πως στηρίζουν την υποψηφιότητα Ελευθεριάδη, οι ΕΠΣ Κεφαλονιάς, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων ενώ θα γίνει… μάχη και για τις ΕΠΣ Φλώρινας και Ηρακλείου. Υπάρχουν πάντως πληροφορίες πως στον χώρο βρέθηκαν και παράγοντες ΠΑΕ. Σε κάθε περίπτωση, απουσίασε η ΕΠΣ Ξάνθης που αντιθέτως έχει παραστεί στις συγκεντρώσεις της αντιπολίτευσης και της υποψηφιότητας Γραμμένου και είναι προφανές ότι κινείται σε ταχύτητες ρήξης με την πλευρά Γκιρτζίκη.