Νίκησε τον Πανθρακικό, κέρδισε και τις εντυπώσεις η Δόξα Προσκυνητών στο φιλικό ντέρμπι του νομού Ροδόπης

 

Νικήτρια στο φιλικό ντέρμπι της Ροδόπης αναδείχθηκε η Δόξα Προσκυνητών επί του Πανθρακικού με 1-2, σε ένα παιχνίδι με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς τα έσοδα της αναμέτρησης πήγαν στον 21χρονο παίκτη της Ζακύνθου Λεωνίδα Κουτσούκη, ο οποίος έχει διαγνωστεί με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία και έχει ανάγκη από οικονομική ενίσχυση για να μεταβεί στη Βοστώνη και να υποβληθεί σε σε μεταμόσχευση  μυελού των οστών.

Η Δόξα Προσκυνητών ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και προηγήθηκε με 0-2, απέναντι σε έναν Πανθρακικό, ο οποίος αγωνίστηκε με αρκετές αλλαγές και με παίκτες από την Κ19, καθώς 24 ώρες νωρίτερα η ομάδα της Κομοτηνής είχε αγωνιστεί στην Ξάνθη. Παρ’ όλα αυτά ο Πανθρακικός μείωσε σε 1-2, ενώ έχασε στο τέλος μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, καθώς ο Περτσάς απέκρουσε εκτέλεση πέναλτι του Μήλιου (η φωτογραφία είναι του Κώστα Αβραμίδη από τον Παρατηρητή).

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού άνηκε στη Δόξα Προσκυνητών στο 13΄, με τον Εμρέ να πασάρει ωραία στον Θωμά, ο οποίος σούταρε δυνατά και τον Τζελέπη να πετάγεται εκπληκτικά και να διώχνει σε κόρνερ. Στο 22΄ ο Τρίχας σέντραρε από τα δεξιά, με τον Λειβαδιώτη να πιάνει την κεφαλιά, η οποία πέρασε άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τζελέπη. Δύο λεπτά αργότερα είχαμε την πρώτη μεγάλη στιγμή για τον Πανθρακικό, με τον Φουρκάν να φεύγει πίσω από την άμυνα της Δόξας, ο βοηθός έδειξε παίζεται, ο παίκτης τους Πανθρακικού μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή, όμως πλάσαρε άστοχα προ του Περτσά, ο οποίος είχε βγει από την εστία του. Στο 25΄ η Δόξα Προσκυνητών άνοιξε το σκορ. Η άμυνα του Πανθρακικού υπέπεσε σε ένα παιδικό λάθος, ο Βάσκος πήρε την μπάλα, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με εύστοχο πλασέ στην αριστερή γωνία του Τζελέπη έκανε το 0-1. Δύο σουτ, στο 36΄ του Δημητριάδη και στο 37΄ του Φουρκάν, δεν ανησύχησαν τον Τζελέπη και τον Περτσά αντίστοιχα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ, με τη Δόξα Προσκυνητών στο 49΄ να διπλασιάζει τα τέρματα της. Ο Εμρέ μπήκε ωραία από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής, γύρισε προς το ύψος του πέναλτι, η άμυνα του Πανθρακικού δεν μπόρεσε να διώξει και ύστερα από συνεχείς κόντρες η μπάλα έφτασε στον Δραγανίδη που έστειλε με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα του Τζελέπη. Δύο λεπτά αργότερα οι πρωταγωνιστές του τελευταίου τέρματος της Δόξας άλλαξαν θέση, με τον Δραγανίδη να πασάρει κάθετα στον Εμρέ, ο οποίος μπήκε στη μεγάλη περιοχή, το σουτ όμως που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πανθρακικού.

Η ομάδα της Κομοτηνής στην πρώτη φάση της στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να μειώσει στο 53΄ σε 1-2. Ο Κατσαρός πάσαρε ωραία στον Φουρκάν, ο οποίος σούταρε στην κίνηση και πέτυχε ένα υπέροχο τέρμα. Από εκεί και μετά ο ρυθμός έπεσε, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν, χωρίς όμως να φτάνουν με αξιώσεις στις αντίπαλες άμυνες. Στο 89΄ όμως ο Πανθρακικός κέρδισε πέναλτι, όταν μετά από μπαλιά του Στοΐνοβιτς στον Φουρκάν, ο τελευταίος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δείχνει την άσπρη βούλα. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Μήλιος, όμως ο Περτσάς έπεσε εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε με το αντίθετο χέρι το πέναλτι του παίκτη του Πανθρακικού, κρατώντας το 1-2.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ανυφαντάκης): Τζελέπης, Μωραΐτης, Κυριαλάνης, Πολίμος, Γκιντίδης, Βλαχόπουλος, Φουρκάν, Μήλιος, Τζαμπάζης, Κωστίκος, Ζιγκερίδης. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Παπαδόπουλος, Κατσαρός, Στοΐνοβιτς και Τσιριγώτης.

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ (Κλειτσιώτης): Περτσάς, Σιδηρόπουλος, Δημητριάδης, Κίτσος, Λειβαδιώτης, Τρίχας, Εμρέ, Δραγανίδης, Βάσκος, Κλης, Θωμάς. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Κελεσίδης, Γιαννακιτσίδης και Σερίφης.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ