ΕΠΣ Ξάνθης: Οι 13 ομάδες που προκρίθηκαν, οι επτά που διεκδικούν τα τρία εναπομείναντα εισιτήρια του Κυπέλλου και όλα τα σενάρια

 

Γνωστές είναι ήδη οι 13 ομάδες που έχουν προκριθεί από την πρώτη φάση των ομίλων στη φάση των 16 του κυπέλλου, με τρεις θέσεις να αναζητούν κάτοχο και τα παιχνίδια που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων να κρίνουν τις θέσεις αυτές.

Από τον 4ο όμιλο τη μία θέση που απομένει διεκδικούν ο Απόλλων Διομήδειας και ο Ορφέας Νέας Αμισσού (αγωνίζονται μεταξύ τους την τελευταία αγωνιστική), από τον 6ο όμιλο ο ΑΟ Βιστωνίδας και ο Φίλιππος Δροσερού (αγωνίζονται επίσης μεταξύ τους την τελευταία αγωνιστική) και από τον 7ο όμιλο ο Απόλλων Ξάνθης, ο Άρης Πετεινού και η Ασπίδα Πηγαδίων (Ασπίδα Πηγαδίων και Απόλλων Ξάνθης παίζουν μεταξύ τους).

Σύμφωνα με την προκήρυξη του Κυπέλλου στη φάση αυτή των ομίλων ισχύει ο ΚΑΠ Επαγελλματικων Πρωταθλημάτων. Αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ομάδων αν έχουν ίδιους βαθμούς και έχουν φέρει ισοπαλία στο μεταξύ τους παιχνίδι, τότε το αμέσως επόμενο κριτήριο είναι η καλύτερη επίθεση και όχι η διαφορά τερμάτων (θυμηθείτε τι είχε γίνει πέρσι στο Κύπελλο Ελλάδος με ένα κλικ ΕΔΩ).

Σύμφωνα με το άρθρο 20 του ΚΑΠ Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων και τις παραγράφους 5, 6 και 7, έχουμε και λέμε:

«5. Σε περίπτωση που(…) προκύπτει ισοβαθμία ομάδων(…), τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.
6. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.
7. Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβάθμηση ομάδων τότε συντάσσεται νέος ειδικός βοηθητικός πίνακας με κριτήριο την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων».

Άρα σύμφωνα με τα παραπάνω οι ομάδες που προκρίθηκαν και τα σενάρια για τις ομάδες που προκρίνονται είναι τα εξής (με μαύρα γράμματα οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση, προκρίνονται οι δυο πρώτες κάθε ομίλου):

 

1ος Όμιλος

1. Αναγέννηση Θαλασσιάς  14-1  9

2. Εθνικός Κιμμερίων  8-5  6

 

2ος Όμιλος

1. Ασπίδα Ξάνθης  9-2  7

2. ΠΑΣ Φιλίων  5-1  7 

 

3ος Όμιλος

1. Άρης Αβάτου  15-1  9

2. Κεντητή Ξάνθη  9-5  9

 

4ος Όμιλος

1. Αστέρας Μαγικού  9-4  9

2. Απόλλων Διομήδειας  13-8  6

3. Ορφέας Ν. Αμισσού  5-3  6

Απόλλων Διομήδειας και Ορφέας Νέας Αμισού αγωνίζονται μαζί για την τελευταία αγωνιστική. Ο Απόλλων προκρίνεται με νίκη ή ισοπαλία, καθώς σε περίπτωση ισοπαλίας μένει η ισοβαθμία και έχει καλύτερη επίθεση. Ο Ορφέας προκρίνεται μόνο με νίκη.

 

5ος Όμιλος

1. Ηρακλής Νέου Ζυγού  10-2  9

2. Παύλος Μελάς Κουτσού  6-3  6

 

6ος Όμιλος

1. ΑΕ Ξάνθης  16-3  12

2. ΑΟ Βιστωνίδας 11-5  6

3. Φίλιππος Δροσερού 5-1  6

Φίλιππος Δροσερού και ΑΟ Βιστωνίδας αγωνίζονται μαζί για την τελευταία αγωνιστική, με γηπεδούχο τον Φίλιππο. Η Βιστωνίδα παίρνει την πρόκριση με νίκη ή ισοπαλία, ενώ ο Φίλιππος Δροσερού θέλει μόνο νίκη.

 

7ος Όμιλος

1. Ελπίδα Γενησέας  7-2  8

2. Απόλλων Ξάνθης  6-3   6

3. Άρης Πετεινού  5-2  4

4. Ασπίδα Πηγαδίων  5-4  4

Την τελευταία αγωνιστική έχουμε Ρεμβιακός – Άρης Πετεινού και Ασπίδα Πηγαδίων – Απόλλων Ξάνθης.

Τα σενάρια για την πρόκριση είναι τα εξής:

α) Σε περίπτωση νίκης του Απόλλωνα επί της Ασπίδας Πηγαδίων, τότε ο Απόλλων Ξάνθης παίρνει την πρόκριση και την πρώτη θέση του ομίλου.

β) Σε περίπτωση ισοπαλίας στις δύο αναμετρήσεις τότε την πρόκριση παίρνει ο Απόλλων Ξάνθης, ο οποίος θα φτάσει τους εφτά βαθμούς.

γ) Σε περίπτωση ισοπαλίας στην αναμέτρηση Ασπίδα Πηγαδίων – Απόλλων Ξάνθης και ήττας του Άρη Πετεινού, τότε την πρόκριση παίρνει ο Απόλλων Ξάνθης.

δ) Σε περίπτωση ισοπαλίας στην αναμέτρηση Ασπίδα Πηγαδίων – Απόλλων Ξάνθης και νίκης του Άρη Πετεινού θα προκύψει ισοβαθμία μεταξύ Απόλλων Ξάνθης και Άρη Πετεινού στους 7 βαθμούς και την πρόκριση θα πάρει ο Απόλλων Ξάνθης, ο οποίος νίκησε με 1-0 τον Άρη Πετεινού στη μεταξύ τους αναμέτρηση.

ε) Σε περίπτωση νίκης της Ασπίδας Πηγαδίων και ισοπαλίας ή ήττας του Άρη Πετεινού, τότε την πρόκριση παίρνει η Ασπίδα Πηγαδίων.

στ) Σε περίπτωση νίκης της Ασπίδας Πηγαδίων και νίκης του Άρη Πετεινού, την πρόκριση θα πάρει ο Άρης Πετεινού, ο οποίος επικράτησε με 4-0 της Ασπίδας Πηγαδίων στη μεταξύ τους αναμέτρηση.

 

8ος Όμιλος

1. Εχίνος Σπορ  9-1  9

2. Νέστος Κύρνου  7-5  6