Αναχώρησε από την Θράκη ξεχασμένος από Δήμο Ξάνθης και ΠΑΜ-Θ ο Χρήστος Κατραντζής

 

«Οι Ολυμπιακοί αγώνες έγιναν, τα φώτα έσβησαν, η προβολή τελείωσε. Κανείς λοιπόν δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση για έναν από τους ελάχιστους Ξανθιώτες που έχουν συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες (μάλλον τον τρίτο), τον Χρήστο Κατράντζη».

Με τα λόγια αυτά ξεκινά το πρώτο editorial του xanthi2 για τον μηνα Σεπτέμβριο. Ο Γιάννης Σιδηρόπουλος που το υπογράφει συνεχίζει: «Ο ξανθιώτης πρωταθλητής της Κολύμβησης πήγε στο Ρίο και πήρε την 10η θέση στον κόσμο με την σκυταλοδρομία αλλά κανείς δεν βρέθηκε, από οποιαδήποτε πλευρά να τον συγχαρεί, να βγάλει μια ανακοίνωση εκτός από το σύλλογό του, τον ΚΟΞ».

«Μετά βίας γράφτηκαν κάποιες ελάχιστες γραμμές στα ΜΜΕ», τονίζει επίσης το άρθρο. Βέβαια το ThrakiSportS ήταν η εξαίρεση σε αυτό και η παρουσία του στο Ρίο ο λόγος που έστω αυτά τα λίγα μέσα ενημέρωσης είχαν μιαν κάποιαν ενασχόλιση με το θέμα. Το άρθρο προσθέτει: «Σε άλλες περιπτώσεις, αν πρόκειται για το παιδί κάποιου επηρμένου που κέρδισε στο…τάβλι, τα γραφεία τύπου κατακλύζουν τα ΜΜΕ με φωτογραφίες».

Και καταλήγει το κείμενο: «Βέβαια η πόλη που σπάνια έχει κολυμβητήριο σε λειτουργία, τα τελευταία 5-6 χρόνια, δεν μπορεί να υπερηφανευτεί πως βοήθησε  το νεαρό πρωταθλητή. Αλλά η προκλητική αδιαφορία όλων δείχνει ακριβώς ότι οι «ελληνάρες» έχουν δάκρυα μόνο για τους πρώτους, έγιναν δηλαδή «αμερικανάκια» και θεωρούν ότι ο πρώτος παίρνει τα πάντα και ο δεύτερος τίποτα. Είναι αυτοί που επαίρονται για τους προγόνους τους, την αξία της συμμετοχής, την αθλητική παιδεία και άλλα παχιά λόγια χωρίς κανένα αντίκρισμα…».

Τα παράπονα προφανώς πηγαίνουν σε Δήμο Ξάνθης και Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Μια εβδομάδα ήταν ο Χρήστος Κατραντζής στα πάτρια εδάφη – και κατέστη απολύτως γνωστό μέσω από το ThrakiSportS. Μια εβδομάδα που αρκούσε για να διοργανωθεί μια εκδήλωση τιμής, πέραν από αυτήν του ΚΟΞ και φυσικά τις συνεντεύξεις που έδωσε ο Χρήστος Κατραντζής στα τοπικά ΜΜΕ που ενδιαφέρθηκαν για τον αγώνα του. Άλλη μια απόδειξη για το πώς συμπεριφέρεται η πολιτεία και οι πολιτικοί μας σε εκείνους που σηκώνουν ψηλά την σημαία της Ελλάδας…