Πανηγυρική (επαν)εκλογή του Γ. Στράτου της Ξάνθης στην προεδρία της Super League με πανωλεθρία Ολυμπιακού

 

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ξάνθη, Γιώργος Στράτος όπως ακριβώς είχε προαναγγείλει ο Χρήστος Πανόπουλος, όχι απλά έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία της Super League αλλά εξελέγη πανηγυρικά νέος πρόεδρος της, μόλις πέντε εβδομάδες μετά την προηγούμενη εκλογή του και δύο μετά την παραίτησή του.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες ο Γιώργος Στράτος είχε παραιτηθεί, αν και είχε εκλεγεί τον περασμένο Ιούλιο, επειδή ο Ολυμπιακός ήρε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό του και ο ίδιος είχε δηλώσει κατά την παμψηφεί εκλογή του ότι αν έστω ένα σωματείο έπραττε κάτι τέτοιο, θα υπέβαλε την παραίτησή του.

Τότε ο Πανόπουλος είχε προαναγγείλει ότι ο Στράτος θα είναι πάντως εκ νέου υποψήφιος, έστω και αν λάβει μόνο την ψήφο της Ξάνθης. Τελικά έλαβε πολλές περισσότερες. Σχεδόν όλες! Συνολικά 12 από τις 16 ΠΑΕ!!!

Το ενδιαφέρον στην επιλογή του Στράτου έγκειται στο γεγονός ότι δεν ψηφίστηκε μόνο από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΛ, ενώ ο Λεβαδειακός απείχε της διαδικασίας και η ΠΑΕ Ηρακλής απείχε συνολικά της συνεδρίασης.

«Είναι η πρώτη φορά από το 2010, οπότε ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε την ΠΑΕ Ολυμπιακός, που εκλέγεται πρόεδρος στον συνεταιρισμό που δεν προέρχεται ή δεν στηρίζεται από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ. Κάτι που αναμφίβολα ερμηνεύεται ως μείωση της έως τώρα αδιαφιλονίκητης επιρροής της συγκεκριμένης ΠΑΕ στην πλειοψηφία των ομάδων της Super League», επισημαίνει το Soccerplus.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας ιστοσελίδας, η απόπειροα του Ολυμπιακού να κατεβάσει υποψήφιο τον αντιπρόεδρό του Θοδωρή Γιαννίκο δεν τελεσφόρησε, ενώ πριν τη διενέργεια των εκλογών ο Ολυμπιακός και η Λάρισα ζήτησαν ο πρόεδρος της Λίγκας να είναι ιδιοκτήτης ΠΑΕ σε μια προσπάθεια προφανώς να μπλοκάρουν την εκλογή Στράτου.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάς δεν είναι ενήμερος για αυτές τις εξελίξεις, καθώς είναι κλεισμένος στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας συμμετέχοντας αυτοπροσώπως, όπως και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, στην διαδικασία δημοπρασίας για τον πλειστηριασμό των τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας.