Με τις ευχές της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας αναχωρεί για Ρίο η Παραολυμπιακή Ομάδα με 6 Θρακιώτες

 

Με τις ευχές της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας αναχωρεί την Τετάρτη για το Ρίο ντε Τζανέιρο η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα, στην οποία έχουμε εξαπλή ελληνική συμμετοχή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στελέχη της κυβέρνησης όπως ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουπλής, ο υπουργός Εργασίας και καθηγητής του ΔΠΘ Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσού,πας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και εκπρόσωποι των υπόλοιπων κομμάτων παραβρέθηκαν στην εκδήλωση της παρουσίασης της Παραολυμπιακής Ομάδας.

Η Ομάδα αριθμεί 60 άτομα και αναχωρεί για το Ρίο ντε Τζανέιρο με τις ευχές όλων των Ελλήνων. Το ένα δέκατο από τους συμμετέχοντες έχει σχέση με την Θράκη. Συγκεκριμένα έχουμε πέντε αθλητές του Ηρόδικου Κομοτηνής, εκ των οποίων οι τρεις κατάγονται μάλιστα από την περιοχή μας (Μιχαλεντζάκης, Καρυπίδης, Ριζάογλου στην κολύμβηση) ενω από την περιοχή μας κατάγεται και η παραολυμπιονίκης της Αθήνας Μαρία Καλπακίδου, που θα λάβει μέρος για τέταρτη φορά σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.