Κρίσιμη Τρίτη στην ΕΠΟ! Οι «ντρίπλες» Γκιρτζίκη και η υπερασπιστική του γραμμή απέναντι στην έξοδο που του δείχνει ο Κοντονής

 

Κρίσιμη θα είναι όπως όλα δείχνουν η Τρίτη αναφορικά με τις εξελίξεις στην ΕΠΟ. Έχει προγραμματιστεί η περίφημη συνεδρίαση για τον διορισμό στελεχών που δεν αντιμετωπίζουν κωλύμματα με την κάρτα υγείας, τα οποία θα κληθούν να τρέξουν την Ομοσπονδία μέχρι τις εκλογές σε περίπτωση που εκπέσει ο Γ. Γκιρτζίκης του αξιώματός του.

Την Δευτέρα ο Ξανθιώτης πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είχε συναντήσεις με την αντιπροσωπεία των FIFA και UEFA στα γραφεία της Ομοσπονδίας όπου σύμφωνα με ενημέρωση από την ΕΠΟ «συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της αθλητικής νομοθεσίας και καταστρατηγούν το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου».

«Όλα είναι ανοιχτά. Μέσα από τις διαβουλεύσεις διεκδικούμε πολλά πράγματα. Τίποτα δεν έχει κριθεί, αν και κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Για τη διαιτησία δεν μιλήσαμε καθόλου, κάτι που θα συμβεί αύριο. Αρα δεν υπάρχει καμία συμφωνία», διαρρέουν από την ομοσπονδία. Με απλά λόγια, θεωρούν ότι δεν υπέστησαν καμία ήττα και δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα – ή τουλάχιστον αυτό διαρρέουν.

Διαρρέεται επίσης ότι, όπως συμφωνήθηκε με τους εκπροσώπους των FIFA και UEFA, θα υπάρξει αναδιάρθρωση των πειθαρχικών οργάνων των Super League και Football League, τα οποία από μονομελή θα γίνουν τριμελή, ενώ θα γίνει και γενική αναδιάρθρωση του πλαισίου λειτουργίας του συνόλου των πειθαρχικών οργάνων. Ωστόσο «δεν συζητήθηκε σε καμία από τις συναντήσεις το θέμα της διαιτησίας και η  εφαρμογή του “ισπανικού μοντέλου”», λένε από την ΕΠΟ.

Επιπλέον, στο τραπέζι των συζητήσεων εκ μέρους της ΕΠΟ, αναφορικά με το θέμα των πειθαρχικών οργάνων, τέθηκε «το ζήτημα της αντισυνταγματικότητας που έχει προκύψει, όπως αυτό έχει επισημανθεί κατ’ επανάληψη και από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων».

Οσον αφορά στο πως εξηγούν τη δήλωση Κουτσοκούμνη σύμφωνα με την οποία «οι νόμοι κάθε κράτους είναι υπεράνω του κατασταστικού», από την ΕΠΟ υπάρχει η εξής διαρροή στο μπλογκ sfyrigmata: «Κάποιοι βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα. Θα δείτε στην πορεία». Αλλωστε ο Κουτσοκούμνης είπε επίσης ότι δεν ξέρει τι λέει ο νόμος και πως υπάρχουν άλλοι να το κρίνουν.

Όσο για το θέμα της έκπτωσης Γκιρτζίκη και άλλων μελών του ΔΣ, από την ΕΠΟ διαρρέεται ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο γιατί δεν πρόκειται να εκπέσει ούτε ο Γκιρτζίκης ούτε οι άλλοι σύμβουλοι, αφού πάσχει το συγκεκριμένο βούλευμα αλλά προσβάλλεται και στον Άρειο Πάγο.

«Οι κατηγορίες είναι για γέλια», σχολίασε ένας από τος κατηγορουμένους. Κυρίως όμως, λένε από την ΕΠΟ, αποτελεί όπλο στην νομική τους φαρέτρα ο τρόπος με τον οποίο ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής βρήκε το βούλευμα σχετικά με την υπόθεση της Κάρτας Υγείας και το κοινοποίησε, τόσο με ανακοίνωσή του, όσο και στη FIFA-UEFA.

«Το βούλευμα για την Κάρτα Υγείας έπρεπε να παραδοθεί πρώτα στους κατηγορούμενους από το Συμβούλιο Εφετών και εν συνεχεία να το παραλάβει άλλος ενδιαφερόμενος. Παραμένει άγνωστο με ποιον τρόπο ο υφυπουργός πήρε στα χέρια του ένα δικαστικό έγγραφο, χωρίς να έχει αυτό το δικαίωμα», επισημαίνουν από την ΕΠΟ και θυμίζουν ότι ο υφυπουργός «κάτι παρόμοιο είχε κάνει και στο παρελθόν με τον Μποροβήλο, ζητώντας την έκπτωσή του από την προεδρία της Λίγκας, τόσο από τη διοργανώτρια, όσο και από την ΕΠΟ, όμως ως γνωστόν κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ».

Παράλληλα από το Πάρκο Γουδή προσθέτουν ότι «δεν έχουν παραλάβει ακόμη το βούλευμα και βάσει των όσων πληροφορούνται, θα μπορούν να κάνουν αναίρεση στον Άρειο Πάγο, ενώ ο υφυπουργός έσπευσε να τους βγάλει στη σέντρα». Από την ΕΠΟ λένε επίσης ότι «νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι έχουν παραβιαστεί δικονομικοί κανόνες».

Επίσης, προστίθεται η εξής πληροφορία: «Επειδή το βούλευμα δεν επιδόθηκε με δικαστικό κλητήρα, μετά από εντολή του Συμβουλίου Εφετών αλλά με ιδιώτη δικαστικό κλητήρα, αυτό χαρακτηρίζεται ανυπόστατο. Αρα δεν ισχύει η προθεσμία των 15 ημερών για την έκπτωση των εμπλεκομένων στην υπόθεση της κάρτας υγείας. Η προσθεσμία θα ισχύσει μόνο αν η επίδοση γίνει με τον τρόπο που προαναφέραμε».

Το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος της ΕΠΟ παραβρέθηκε στην κλήρωση των τοπικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Λακωνίας και είχε στον δρόμο για την Σπάρτη επαφές με προέδρους και παράγοντες ενώσεων της Πελοποννήσου. Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο Γκιρτζίκης θα μεταβεί στην Ελβετία για την συνεδρίαση της ΟΥΕΦΑ και την προετοιμασία των εκλογών της, που ως γνωστόν θα διεξαχθούν στην Αθήνα.