Με τουλάχιστον 4 και μάξιμουμ 7 ομάδες η Θράκη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής από την σεζόν 2017-2018

 

Η κλήρωση για το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής έγινε με την Δόξα Προσκυνητών και τον Ορφέα Ξάνθης να αρχίζουν τον μαραθώνιο με δύσκολες εκτός έδρας αναμετρήσεις, ωστόσο αυτό που είναι αλήθεια ότι πέρασε στα ψηλά είναι το γεγονός ότι τουλάχιστον ο ένας από τους δύο και ελπίζουμε και οι δύο, θα αγωνίζεται και του χρόνου στην Γ’ Εθνική.

Όπως είναι γνωστό, ο Α’ Όμιλος στον οποίο τοποθετήθηκαν οι δυο ομάδες της Θράκης απαρτίζεται από 15 ομάδες μετά την αποχώρηση του Εθνικού Αγιονερίου, που δεν αντικαταστάθηκε με βάση το υπάρχον καταστατικό της ΕΠΟ. Αυτό σημαίνει σε απλά ελληνικά, δεδομένου ότι θα έπεφταν δύο ομάδες από κάθε όμιλο, ότι θα πέσει τελικά μόνο μία και οι Κομοτηναίοι με τους Ξανθιώτες θα δώσουν την μάχη τους για να αποφύγουν απλά την τελευταία θέση του ομίλου, την μόνη που θα οδηγήσει στα τοπικά ερασιτεχνικά.

Την ίδια ώρα γνωρίζουμε ότι με βάση την απόφαση της ΕΠΟ, του χρόνου θα αυξηθούν οι όμιλοι και οι ομάδες στην Γ’ Εθνική και για τον λόγο αυτό καταργήθηκε η διαδικασία των μπαράζ και θα ανεβαίνει απευθείας στο τρίτο τη τάξει εθνικό πρωτάθλημα, το οποίο πάντως θα διατηρήσει τον ερασιτεχνικό χαρακτήρα του, ο πρωταθλητής κάθε Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Κοινώς, την σεζόν 2017-2018 θα μετέχουν τουλάχιστον 4 και ελπίζουμε 5 ομάδες από το γεωγραφικό μας διαμέρισμα: οι τρεις πρωταθλητές των ΕΠΣ σε Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη, δεδομένα ένας εκ των Δόξας Προσκυνητών και Ορφέα Ξάνθης, ελπίζουμε και οι δύο.

Υπάρχει και το ακραίο σενάριο εξαπλής ή ακόμα και επταπλής συμμετοχής από την Θράκη στο νέο πρωτάθλημα, αλλά προϋποθέτει όσα αναφέρθηκαν προηγουμένως συν άλλα δύο στοιχεία, εκ των οποίων το ένα είναι για καλό και το άλλο πολύ κακό σενάριο. Ένα εισιτήριο στην Γ’ Εθνική θα δοθεί και στον νικητή του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, αν δεν έχει εξασφαλίσει άνοδο από το τοπικό του πρωτάθλημα. Αν αυτός είναι από την Θράκη, θα πρέπει να προσθέσουμε μια ακόμα ομάδα. Τέλος, εννοείται ότι το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα περιλαμβάνει και τις ομάδες που θα υποβιβαστούν από την Football League. Όλοι το απεύχονται βέβαια, αλλά αν για δεν τα καταφέρει ο Πανθρακικός, τότε θα υπάρξει το ενδεχόμενο ακόμα και επταπλής παρουσίας της Θράκης στην Γ’ Εθνική την σεζόν 2017-2018.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ