Με πέντε αθλητές η παρουσία του Ηρόδικου Κομοτηνής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο

 

Με συνολικά 60 αθλητές θα αναχωρήσει για τη Βραζιλία, την 1η του Σεπτέμβρη η ελληνική αποστολή των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, οι οποίοι θα αγωνιστούν σε 11 Παραολυμπιακά αθλήματα, αποτελώντας την μεγαλύτερη ελληνική αποστολή σε παραολυμπιακούς αγώνες μετά την Αθήνα το 2004.

Η επίσημη παρουσίαση της εθνικής μας ομάδας θα γίνει στις 30 Αυγούστου και την επομένη θα αναχωρήσει για το Ρίο με τους αγώνες να φιλοξενούνται στην Βραζιλία από τις 7 έως τις 18 Σεπτεμβρίου. Αρχηγός Αποστολής θα είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ) και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ) Γιώργος Φουντουλάκης και υπαρχηγός το μέλος της ΕΠΕ Αναστασία Γκούφα, ενώ όπως ανακοινώθηκε σημαιοφόρος της ομάδας θα είναι ο αθλητής του μπότσια Γρηγόρης Πολυχρονίδης, χρυσός παραολυμπιονίκης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Όπως έχει αναφέρει σε αρκετά άρθρα του στο παρελθόν το ThrakiSportS, στη φετινή ελληνική αποστολή η Θράκη και συγκεκριμένα η Κομοτηνή, φαίνεται πως έχει την τιμητική της, καθώς πέντε συνολικά αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «Ηρόδικος» που εδρεύει στην Κομοτηνή θα αγωνιστούν με τα ελληνικά χρώματα, έπειτα και από την προσθήκη του Κωνσταντίνου Βέλτση. Οι τρεις από αυτούς στην κολύμβηση (οι Εβρίτες Δημήτρης Καρυπίδης, Δημοσθένης Μιχαλετζάκης και η Ξανθιώτισσα Σεμιχά Ριζάογλου) και οι δύο στον στίβο (οι Νικόλαος Γονιός και Κωνσταντίνος Βέλτσης). Προσθέστε ως προς την θρακιώτικη παρουσία την Μαρία Καλπακίδου, με καταγωγή από την Ξάνθη, που αγωνίζεται στην κολύμβηση αλλά ανήκει σε σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

«Για μας τους αθλητές αυτοί είναι οι πιο σημαντικοί αγώνες της 4ετίας. Είμαστε κάθε μέρα στα γήπεδα. Προσπαθούμε όσο περισσότερο γίνεται, για να καταφέρουμε να φέρουμε τις καλύτερες επιτυχίες και να μπορέσουμε με αυτό τον τρόπο να προβάλουμε το Παραολυμπιακό κίνημα. Και επιπλέον να εμπνεύσουμε παιδιά που είναι στα σπίτια τους να βγουν έξω και να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος σκοπός μας, όπως και να τιμήσουμε την χώρα μας» είχε τονίσει κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ανακοίνωσης της Ελληνικής αποστολής ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης εκπροσωπώντας το σύνολο των αθλητών.

Η συμμετοχή και μόνο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί για το σύνολο των αθλητών ανταμοιβή της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλουν, «ωστόσο η εξαιρετική φυσική κατάσταση στην οποία βρίσκονται αλλά και οι εμφανίσεις που έχουν πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις μας κάνουν να αισιοδοξούμε και για διακρίσεις», επισημαίνει σε σχετικό άρθρο για τους 5 αθλητές του Ηρόδικου Κομοτηνής. Το ThrakiSportS που διατηρεί ψηλά στην θεματολογία του τα θέματα από όσα ζήσαμε και θα ζήσουμε στο Ρίο ντε Τζανέιρο, θα καλύψει εκτενώς με ρεπορτάζ και φωτογραφίες τις προσπάθειες των Θρακιωτών και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.