Φήμες για μεταβατική λύση Καραβασίλη ή Γαβριηλίδη στην προεδρία της ΕΠΟ σε περίπτωση έκπτωσης Γκιρτζίκη

 

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και πληθωρα τα δημοσιεύματα σχετικά με το μέλλον του Ξανθιώτη προέδρου της Γιώργου Γκιρτζίκη μετά την έκδοση βουλεύματος, αλλά και την επόμενη μέρα στην Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με το sdna ο Γκιρτζίκης και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για την «κάρτα υγείας» καλυπτόμενοι πίσω από το καταστατικό της ΕΠΟ, καταβάλουν προσπάθεια να παραμείνουν στα πράγματα, αλλά το υφυπιυργείο Αθλητισμού δηλώνει έτοιμο σε περίπτωση που δεν φροντίσει το ίδιο το ΔΣ να αντικαταστήσει τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση που θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, να προχωρήσει στην έκπτωσή τους.

Με αυτά τα δεδομένα, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι έχει οριστεί έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής την προσεχή Τρίτη 30/8 με βασικό θέμα  την “συμπλήρωση – ανασύνθεση του προεδρείου της Ε.Ε. της ΕΠΟ”. Όπως αναφέρει το soccerplus, που φέρνει στην δημοσιότητα και το σχετικό έγγραφο, «η κίνηση αυτή συνδέεται άρρηκτα με τη διαπιστωτική πράξη που θα γίνει από τον ΓΓΑ, Ιούλιο Συναδικό, μετά τις 9 Σεπτεμβρίου και με την οποία βάσει νόμου ο πρόεδρος της ΕΠΟ και τα υπόλοιπα μέλη της Ε.Ε. θα είναι έκπτωτα».

Προκειμένου να μπορέσει να διοικηθεί η ομοσπονδία χωρίς περαιτέρω νομικές εμπλοκές και επειδή σε περίπτωση κωλύματος του προέδρου, η αναπλήρωση γίνεται από τον αναπληρωτή πρόεδρο και ακολούθως από τους αντιπροέδρους, οι πληροφορίες που επικαλούνται τα δημοσιεύατα αναφέρουν ότι θα αλλαχθεί ο αναπληρωτής πρόεδρος Βαγγέλης Τοπολιάτης, που επίσης θα έχει το ίδιο κώλυμμα με βάση το βούλευμα που έχει εκδοθεί.

Επίσης, τα ίδια ρεπορτάζ αναφέρουν ότι θα συμπληρωθεί η θέση του β’ αντιπροέδρου, Ευ. Μαζαράκη, η κενή θέση του γ’ αντιπροέδρου, ενώ σταθερά βάσει καταστατικού η θέση του α’ αντιπροέδρου της ΕΠΟ αντιστοιχεί στον εκάστοτε πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας, που επίσης χηρεύει μετά την παραίτηση του αντιπροέδρου της Ξάνθης Γιώργου Στράτου.

«Στη θέση τους θα μπουν πρόσωπα από το ΔΣ που στηρίζουν τον Γκιρτζίκη και δεν έχουν κώλυμα βάσει νόμου», αναφέρεται στα ρεπορτάζ. Ένα τέτοιο άτομο φέρεται να είναι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης, που δεν έχει θέση στο προεδρίο αυτήν την στιγμή αλλά είναι πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου και εκπρόσωπος της ΕΠΟ στην Λίγκα.

Ο Γαβριηλίδης είχε και επί Σαρρή θέση αντιπροέδρου στην ΕΠΟ, ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι μετά το πρόσφατο σοβαρό πρόβλημα υγείας που είχε, θα αποδεχόταν και ο ίδιος μια τόσο σημαντική θέση ευθύνης στην Ομοσπονδία και μάλιστα σε αυτήν την κρίσιμη χρονική συγκυρία, ενώ δεν έχει περάσει καλά καλά μήνας από την περίοδο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Επίσης, από τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ που δεν αντιμετωπίζουν επίσης κάποιο νομικό κώλυμμα είναι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου Χρήστος Καραβασίλης, όμως κρίνεται επίσης εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει τέτοια καραμπόλα, ώστε να του ανατεθεί θέση αναπληρωτή προέδρου, καθώς θεωρείται κρίσιμο πόστο και αυτό που κατέχει ο Εβρίτης παράγοντας και κατείχει επί πάρα πολλά χρόνια ο Γκιρτζίκης. Άλλωστε, ως ταμίας των διοικήσεων Γκαγκάτση και Πιλάβιου βρέθηκε στο στόχαστρο με την «κάρτα υγείας» και κινδυνεύει αυτήν την στιγμή με έκπτωση από το αξίωμα του προέδρου της ΕΠΟ.

Το σίγουρο είναι ότι το παρασκήνιο είναι έντονο και όπλα στην φαρέτρα τουε δείχνουν να διαθέτουν όλες οι πλευρές. Ωστόσο αυτό που ακούγεται για «δαχτυλίδι» Γκιρτζίκη στους άλλους Θρακιώτες παράγοντες, δεν δείχνει να επιβεβαιώνεται ως πιθανό σενάριο, χωρίς πάντως να αποκλείεται.

Πάντως, πρέπει να τονιστεί ότι στα θέματα ημερήσια διάταξης δεν περιλαμβάνεται το θέμα τη διαπιστωτικής πράξης ή μη των παραπεμπόμενων σε δίκη μελών, όπως προβλέπεται από το καταστατικό της ΕΠΟ. Υπενθυμίζεται τέλος ότι όλο αυτό το σκηνικό γίνεται ενώ η ΕΠΟ έτσι κι αλλιώς βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο με τις εκλογές να έχουν ανακοινωθεί για την 1η Οκτωβρίου στα Χανιά και ενώ πιο πριν, στα μέσα Σεπτεμβρίου, η ΕΠΟ έχει αναλάβει να φιλοξενήσει στην Αθήνα το συνέδριο για τις εκλογές στην UEFA που θα αναδείξουν τον διάδοχο του Μισέλ Πλατινί, στις οποίες όμως θα κινδυνεύσει η ΕΠΟ να βρεθεί ακέφαλη αν επιμείνει ο υφυπουργός Σταύρος Κοντονής στην απόφαση να κηρυχθεί από τις 9 Σεπτέμβρη και μετά έκπτωτο το ΔΣ της ΕΠΟ, στην περίπτωση που αυτό πιο πριν δεν έχει “καθαιρέσει” τα έξι μέλη του υπάρχοντος συμβουλίου που εμπλέκονται στην κάρτα Υγείας…