Πρόκριση στις 24 καλύτερες ομάδες Μπιτς Βόλεϊ Νέων της Ευρώπης για το θρακιώτικο δίδυμο των Μπανιώτη και Τερζόγλου

 

Ραντεβού για την 24άδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ νέων ανδρών έκλεισαν οι Θρακιώτες Ραφαήλ Μπανιώτης και Γιώργος Τερζόγλου, που έφτασαν τις δύο νίκες σε ισάριθμα ματς, στη διοργάνωση που φιλοξενείται στο “Avant Garde Sports Club”, στην Καρδία Θεσσαλονίκης.

Το ελληνικό δίδυμο κέρδισε τους Βούλγαρους Μετσκάροφ και Κόλεφ με 2-0 σετ (21-14, 21-17) για τη 2η αγωνιστική του Β’ Ομίλου και σφράγισε με τον καλύτερο τρόπο το εισιτήριο για τους νοκ άουτ αγώνες του Σαββάτου (27/08), το οποίο πάντως πήραν και οι ηττημένοι της αναμέτρησης.

Κι αυτό, επειδή οι Πολωνοί Λισικόφσκικαι Πασκόφσκι, που χθες είχαν ηττηθεί με 2-1 σετ από τους Θρακιώτες αθλητές, αποχώρησαν από τη διοργάνωση λόγω τραυματισμού, με συνέπεια να προκριθούν στην επόμενη φάση και οι τρεις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου.

Οι Μπανιώτης και Τερζόγλου θα ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στη φάση των ομίλων απόψε το βράδυ (20:10) απέναντι στους Ισραηλινούς Α. Μασούρι και Ο. Μασούρι, με στόχο μια νέα νίκη, που θα τους στείλει απευθείας στη φάση των «16».

Σε τροχιά πρόκρισης μπήκαν και οι Βασίλης Ζήσης και Ιάσων Κανέλλος, που υπέταξαν τους Σλοβένους Ντουλάι και Μάροβτ με 2-0 σετ (21-18, 21-15), σημειώνοντας την πρώτη τους επικράτηση στο θεσμό. Οι αθλητές από την Πρέβεζα θα αναμετρηθούν το απόγευμα (19:20) με τους Ισπανούς Ουέρτα και Χιμένεθ, στο ματς που θα ξεκαθαρίσει την τελική τους κατάταξη στον Δ’ Όμιλο.

Αντίθετα, στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία του σημερινού προγράμματος, οι Άγγελος Μανδηλάρης και Βασίλης Μανδηλάρης έχασαν από τους Λιθουανούς Ρουμσεβίτσιους και Καζντάιλις με 2-0 σετ (21-17, 21-10) και πλέον μετρούν μία νίκη και μία ήττα στον Α’ Όμιλο. Τα δύο αδέλφια από τη Χαλκίδα αντιμετωπίζουν το απόγευμα (16:50) τους Λευκορώσους Ντραπτσίνσκι και Βαούτσκεβιτς και σε περίπτωση επικράτησης θα εξασφαλίσουν το εισιτήριο για τους νοκ άουτ αγώνες.