ΕΠΣ Θράκης: Προς κατάργηση η Γ’ Κατηγορία λόγω… έλλειψης ομάδων

 

Μόνο δύο κατηγορίες θα διοργανωθούν την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αφού ο αριθμός των ενεργών ομάδων έχει συρρικνωθεί τόσο πολύ, που οδεύει προς κατάργηση η τρίτη κατηγορία.

Ως γνωστόν πέρυσι διεξήχθη η Α1, Α2 και Β’ Κατηγορία ΕΠΣ Θράκης που είχε αποφασιστεί φέτος να μετονομαστούν σε Α’, Β’ και Γ’ Κατηγορία. Ωστόσο όπως είχε διευκρινιστεί και στην προκήρυξη, η διεξαγωγή της τελευταίας τελούσε υπό την αίρεση προφανώς ότι θα υπήρχαν ομάδες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στα γραφεία της ΕΠΣ Θράκης στην Κομοτηνή δεν έχουν φτάσει ακόμα περισσότερες από 25-26 δηλώσεις συμμετοχής ομάδων, ωστόσο έχει δοθεί άτυπη παράταση στην προθεσμία υποβολής που κανονικά έληγε στις 12 Αυγούστου.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, φέτος δηλώνουν και οι 12 σύλλογοι της Α’ Κατηγορίας συμμετοχή. Στην Β’ Κατηγορία κανονικά θα έπρεπε να λάβουν μέρος επίσης 12 ομάδες και όσες περισσεύουν, στην Γ’ Κατηγορία. Αυτήν την στιγμή όμως, αυτές δεν είναι πάνω από… δύο – και πρωτάθλημα με δύο ομάδες γίνεται αντιληπτό ότι δεν νοείται.

Αν δεν αλλάξει το προσεχές διάστημα η κατάσταση και δεν υπάρξουν μαζικές δηλώσεις συμμετοχής ομάδων, ώστε να υπάρχουν τουλάχιστον έξι και να μπορούν να συγκροτήσουν ένα θεωρητικά πραγματικό πρωτάθλημα, τότε η Γ’ θα συγχωνευθεί με την Β’ Κατηγορία και θα διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα αντί για 12 με 14 ή 15 ομάδες.

Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThrakiSportS, αυτό είναι και το πιο πιθανό σενάριο αυτήν την στιγμή. Ωστόσο οι εξελίξεις και οι πιθανές ανακοινώσεις αναμένονται την άλλη εβδομάδα.