Ψάχνουν καλές επιδόσεις στην Λωζάννη για κλείσιμο σεζόν Μπανιώτης, Παπαχρήστου και Δουβαλίδης

 

Δεν έχουν περάσει καλά – καλά πέντε ημέρες από την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων και τα μεγάλα ονόματα του στίβου πηγαίνουν στην Λωζάννη για το φημισμένο μίτινγκ της ελβετικής πόλης.

Έναν καλό αγώνα ψάχνει ο Κώστας Μπανιώτης για να κλείσει μια σεζόν που ξεκίνησε ιδανικά, αλλά δεν εξελίχθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Ο άλτης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής ήταν απογοητευμένος μετά τον αποκλεισμό του από τον τελικό του ύψους, καθώς έχει βρεθεί σε τελικούς Ευρωπαϊκών και Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων αλλά όχι Ολυμπιακών Αγώνων. Στη Λωζάννη θα έχει την ευκαιρία να διασκεδάσει τις εντυπώσεις πουτ άφησε, κυρίως στον εαυτό του, γιατί για όλους τους υπόλοιπους η συμμετοχή του στο Ρίο και ο αγώνας του εκεί ήταν ήδη επιτυχία. Το αγώνισμα είναι γεμάτο με μεγάλα ονόματα και μόνο ο Ντρούιν απουσιάζει. Μπαρσίμ – Μπονταρένκο έχουν τον πρώτο λόγο.

Στα 110 μέτρα με εμπόδια ο Κώστας Δουβαλίδης θα τρέξει ουσιαστικά τον τελικό που δεν έτρεξε στο Ρίο. Ο Δραμινός πρωταθλητής, ιδιαίτερα αγαπητός και στην Θράκη όπου ανταποκρίνεται σε όλες τις προσκλήσεις των τοπικών συλλόγων για τις εκδηλώσεις τους, αναδείχθηκε πρώτος στην προκριματική του σειρά στην Βραζιλία αλλά στον ημιτελικό δεν επανέλαβε την ίδια κούρσα και περιορίστηκε στην 13η θέση που από μόνη της είναι επιτυχία. Ωστόσο ο ίδιος ήθελε το κάτι παραπάνω και μονολογούσε ότι αυτή η χρονιά είναι η πρώτη που δεν κατεβάζει το ρεκόρ του. Ίσως να έχει αυτήν την ευκαιρία στην Λωζάννη, απέναντι σε Μακλάουντ, Ορτέγκα, Μπελοσιάν, Μπασκού, Μαρτινό Λαγκάρντ, Όλιβερ και Μπάτζι. Γρήγορη κούρσα, γρήγορη πίστα σε ένα μίτινγκ που χαρακτηρίζεται για τα ρεκόρ που καταρρίπτονται.

Στο τριπλούν γυναικών η Βούλα Παπαχρήστου πηγαίνει με στόχο μια καλή εμφάνιση. Έχει καθιερωθεί πλέον στις κορυφαίες του αγωνίσματος με μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κλειστού και το Ευρωπαϊκό Ανοιχτού και συμμετοχή σε τελικό και μάλιστα οκτάδα των Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν χάνει με τίποτα η κολομβιανή φίλη της Ιμπάργκουεν η οποία δείχνει ικανή να ξεπεράσει για ακόμα μία φορά τα 15 μέτρα. Αλλά και η Βούλα θέλει μια δυνατή επίδοση για ένα δυνατό κλείσιμο στην σεζόν. Στις γυναίκες διεξάγονται ακόμα στο συγκεκριμένο μίτινγκ αγώνες στον ακοντισμό και την σφαιροβολία.

 

Στους άνδρες έχουμε ακόμα τελικούς σε δισκοβολία, επικοντώ με την συμμετοχή και του Κώστα Φιλιππίδη, το κατοστάρι της μιας ανάσας, τα 400μ. χωρίς τον Βαν Νίκερκ ή έστω τον Κιράνι Τζέιμς αλλά με Λασόν Μέριτ, τα 3000μ. στιπλ που μοιάζουν περισσότερο με εθνικό πρωτάθλημα Κένυαςκαι τα 200μ. όπου θα έχουμε την πέμπtη ελληνική συμμετοχή με τον Λυκούργο Τσάκωνα. Το Diamond League της Λωζάννης ξεκινά στις 5.30μμ ώρα Ελλάδας και θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση για την παρουσία των αθλητών μας από το ThrakiSportS.