Βαρύτατες καταγγελίες Κακουλίδη για Γαβριηλίδη! Ζήτησε παρέμβαση ΣΔΟΕ, Κοντονή και υπ. Δικαιοσύνης στην ΕΠΣ Θράκης

 

Τη δημιουργία ομάδας πρώην ποδοσφαιριστών που υπό το σύνθημα «Δημιουργούμε Μαζί» που θα διεκδικήσει τη διοίκηση της ΕΠΣ Θράκης στις επόμενες εκλογές, οι οποίες ωστόσο είναι προγραμματισμένες για τον Φεβρουάριο του… 2018, προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων Μιχάλης Κακουλίδης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής.

Ο κ. Κακουλίδης υποστήριξε ότι πρέπει να επανέλθει στην προηγούμενη μορφή του το καταστατικό της Ένωσης, καταγγέλοντας ότι η τροποποίηση του έδωσε τη δυνατότητα στον κ. Γαβριηλίδη να εκλεγεί στη θέση του προέδρου. Όπως είπε, προ της τροποποίησης προβλεπόταν οι υποψήφιοι πρόεδροι να είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά αυτό άλλαξε με σκοπό να μην έχει πρόβλημα ο νυν πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης.

Επίσης, ο Κακουλίδης ζήτησε την αλλαγή του τρόπου εκλογής του εννεαμελούς διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣ καθώς σύμφωνα με τον ίδιο  «οι εκλέκτορες  ψηφίζουν υποχρεωτικά και τους εννέα υποψηφίους, διαφορετικά το ψηφοδέλτιο τους λογίζεται ως άκυρο». Ωστόσο, για να συμβούν αυτά, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων ζήτησε την παρέμβαση της Πολιτείας ή εναλλακτικά εσωτερικές διαδικασίες με το 1/3 των σωματείων να ζητά την σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης που θα συζητήσει το θέμα.

Στην συνέντευξή του, ο Μιχάλης Κακουλίδης επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του ThrakiSportS που ήθελε την ΠΑΕ Ποντίων να μην δηλώνει τελικά συμμετοχή στο τοπικό πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, όπως συνοψίζει τα λόγια του ο Γιάννης Πετρακόπουλος στο inkomotini (όπου μπορείτε να δείτε και σχετικό βίντεο) έκανε λόγο για «κατεστημένο», «βούρκο», «σαπίλα», «αυταρχισμό», «τραμπουκισμό», «παραδικαστικό κύκλωμα», «αδιαφάνεια» και «εξόντωση σωματείων, παικτών και παραγόντων».

Παράλληλα, γνωστοποίησε και γνωστοποίησε πως έχει ήδη προσφύγει στο ΣΔΟΕ με αφορμή τον τελευταίο οικονομικό απολογισμό της ΕΠΣ, ύψους 100.000 ευρώ, ο οποίος, όπως υπογράμμισε, κατ’ «ομολογία» του κ. Γαβριηλίδη, στηρίζεται σε λογιστικά τρυκ, ενώ αποκάλυψε ότι θα ενημερώσει σχετικώς τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, για τον οποίο εκτίμησε οτι «έχει τσαγανό για να σπάσει αποστήματα». Τέλος, έκανε γνωστό ότι θα ζητήσει ενημέρωση από το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την τροποποίηση του καταστατικού της ΕΠΣ.

«Ασκώ διοίκηση δεν σημαίνει κάνω ότι γουστάρω», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κακουλίδης, που εγκάλεσε τη διοίκηση της ΕΠΣ ακόμα και για τον τρόπο λειτουργίας του κυλικείου στις εγκαταστάσεις του γηπέδου της, στην περιοχή πίσω από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό. «Υπάρχουν πολλά μεμπτά σημεία στο θέμα αυτό. Ποτέ δεν είδαμε στους οικονομικούς απολογισμούς έσοδα από το κυλικείο. Δεν ξέρουμε υπό ποια μορφή αυτό λειτουργεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μ. Κακουλίδης και υποσχέθηκε ότι «με νέα διοίκηση στην ΕΠΣ, δεν θα πληρώνει ενοίκιο καμιά ομάδα» για την χρησιμοποίηση του Ενωσιακού Γηπέδου.

Από τα βέλη του Κακουλίδη δεν ξέφυγαν και οι παράγοντες των σωματείων που ανέχονται την διαμορφωμένη κατάσταση, δικαιολογώντας τους πάντως, καθώς όπως είπε «τελούν υπό τον φόβο εκδικητικής, στοχευμένης αντιμετώπισής τους από τη διοίκηση της ΕΠΣ, με ορισμούς διαιτητών και παρατηρητών που εκτελούν εντολές της»! Στο τέλος απηύθυνε εμμέσως πλην σαφώς κάλεσμα αντίδρασης στους παράγοντες των ομάδων, λέγοντας: «Ξέρω οτι οι παράγοντες είναι αηδιασμένοι με το σύστημα που επικρατεί, οτι πιστεύουν πως “ο Μάνος δεν πέφτει, οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα”, όμως σκοπός δεν είναι να “πέσει ο Μάνος” αλλά να αλλάξει η υπάρχουσα νοοτροπία».

Οι καταγγελίες του Μιχάλη Κακουλίδη βρήκαν τον Μάνο Γαβριηλίδη στην Αθήνα, για υποχρεώσεις με την ΕΠΟ. Το πρωί ήταν ως πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου ο άνθρωπος που έκανε την κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος και στο περιθώριο αυτής, συνομιλώντας με το ThrakiSportS, έδειξε ενήμερος απλά για το γεγονός ότι είχε πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη Τύπου του Μ. Κακουλίδη και όχι ακόμα για το περιεχόμενο των καταγγελιών του, αλλά αναρωτιόνταν για ποιον λόγο υπήρξε τέτοια βιασύνη από την πλευρά του, την στιγμή που είναι γνωστό ότι δεν έχει περάσει μήνας από το σοβαρό πρόβλημα υγείας που ο ίδιος αντιμετώπισε και που τον ανάγκασε να παραμείνει για περίπου δέκα μέρες σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.