Η πρόταση του ThrakiSportS υιοθετήθηκε από την ΕΠΟ! Στο εξωτερικό με απόφαση Γκιρτζίκη ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος!!!

 

Ήταν 6 Μαΐου, μετά την πρώτη (από τις δύο) αναβολές του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, όταν το ThrakiSportS με άρθρο – παρέμβασή του προέτρεπε τον Ξανθιώτη πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη και τον Κομοτηναίο πρόεδρο της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ Μάνο Γαβριηλίδη να «γράψουν ιστορία», όπως λέγαμε τότε.

«Γκιρτζίκη-Γαβριηλίδη, τολμήστε και γράψτε ιστορία! Στείλτε τον τελικό σε Μόναχο, Σικάγο ή Μελβούρνη!!!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τίτλος στο σχετικό άρθρο – παρέμβαση του ThrakiSportS και φαίνεται ότι η ιδέα αυτή είχε απήχηση στα υψηλά κλιμάκια της ΕΠΟ, όπως αποδεικνύεται τρεισίμισι μήνες μετά. Ετσι, αποφασίστηκε να τροποποιηθεί το καταστατικό του Κυπέλλου και να επιτρέπεται η διεξαγωγή του τελικού στο εξωτερικό.

Η απόφαση έχει ληφθεί από τις 11 Αυγούστου αλλά έγινε γνωστή σήμερα, ενώ υπάρχει ήδη και σχετική ανακοίνωση που επιβεβαιώνει την πληροφορία που κυκλοφόρησε ως κεραυνός εν αιθρία για πολλούς. Η ουσία είναι ότι μας διαβάζουν φαίνεται, άλλωστε τρεις Θρακιώτες έχουμε στα υψηλά κλιμάκια της ΕΠΟ, κυρίως όμως ότι υιοθετείται μια πρόταση που πραγματικά μπορεί να μετατρέψει σε γιορτή τον τελικό κυπέλλου, αν κρίνουμε από την απήχηση που είχε στους αναγνώστες εκείνο το άρθρο – παρέμβαση του ThrakiSportS.

Πλέον δίνεται η δυνατότητα να διεξάγεται ο τελικός, πχ στο Μόναχο ή την Στουργκάδρη, όπου έχουμε πολλούς έλληνες ομογενείς και να είναι πραγματική γιορτή. Διαφορετικά, αν θελήσουν να πάνε και κάφροι μέχρι εκεί, ας φροντίσουν να βρουν άκρες με την Μέρκελ για να γλιτώσουν της φυλακής τα σίδερα, καθώς σε αντίθεση με την Ελληνική Αστυνομία στα γήπεδα, η Γερμανική δεν αστειεύεται καθόλου σε θέματα επεισοδίων.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η εκτελεστική επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στην συνεδρίαση της Πέμπτης 11.08.2016 (νο 61) ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου για τη δυνατότητα της ΕΠΟ να ορίζει ως έδρα διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα Κυπέλλου γήπεδο εκτός Ελλάδας με πρώτη επιλογή γήπεδο της Γερμανίας τροποποιώντας αναλόγως τη σχετική προκήρυξη.
Ως εκ τούτου η προκήρυξη του κυπέλλου επαγγελματικών ομάδων περιόδου 2016/2017 στο άρθρο 3 διαμορφώνεται ως ακολούθως:
Έκτη φάση / τελικός αγώνας
Η έδρα του τελικού αγώνα του κυπέλλου επαγγελματικών ομάδων θα αποφασιστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ μετά από πρόταση της επιτροπής κυπέλλου μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της δεύτερης φάσης η ΕΠΟ δύναται να ορίσει ως έδρα διεξαγωγής του τελικού αγώνα γήπεδο εκτός Ελλάδος με πρώτη επιλογή γήπεδο της Γερμανίας σύμφωνα με τις διατάξεις των κανονισμών FIFA / UEFA. Ως ημερομηνία διεξαγωγής του ορίζεται το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 εκτός αν προκύψουν λόγοι ανωτέρας βίας.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ