Την άμεση εκλογή διαδόχου του Στράτου ζήτησε η Ξάνθη! Tάχθηκε κατά Ολυμπιακού, στο ίδιο μπλοκ με ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ

 

Σε απόλυτο ντέρμπι εξελίχθηκε η ψηφοφορία για το εάν θα διεξαχθούν άμεσα εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Super League μετά την παραίτηση του αντιπροέδρου της Ξάνθης Γιώργου Στράτου από τον προεδρικό θώκο, λίγες ουσιαστικά ημέρες μετά την εκλογή του. Υπήρξε ισοψηφία 8-8 στο ΔΣ της Λίγκας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, υπέρ του αιτήματος των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για την εκλογή προέδρου πριν την συζήτηση των θεμάτων του ΔΣ τάχθηκε πλην των τριών και η Ξάνθη, από όπου προέρχεται ο παραιτηθείς Γ. Στράτος, καθώς και οι Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιάς και Βέροια. Ωστόσο κατά του εν λόγω αιτήματος ψήφισαν οι Ολυμπιακός, ΑΕΛ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Λεβαδειακός, Κέρκυρα, Ηρακλής και Πανιώνιος.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης, που έχει οριστεί ως εκπρόσωπος της ΕΠΟ στην Super League, ψήφισε όπως ήταν αναμενόμενο «λευκό», με αποτέλεσμα να διατηρηθεί η ισοπαλία. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, το ΔΣ προχωρά μετα άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης ενώ η εκλογή νέου προέδρου, αφού δεν πέρασε το αίτημα ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ (και Ξάνθης όπως αποδείχθηκε) θα γίνει στο επόμενο ΔΣ, μάλλον την άλλη Τετάρτη 31 Αυγούστου.

Η συνεδρίαση συνεχίζεται, με τον Χρήστο Δάρα να εκτελεί χρέη προέδρου ως αναπληρωτής πρόεδρος, έχοντας ως κύρια θέματα συζήτησης το εξώδικο της Nova στο οποίο οι ΠΑΕ της Super League χαρακτηρίζονται ως υπαίτιες για την αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος, αλλά και την στάση που θα κρατήσει ο συνεταιρισμός απέναντι στην απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, να αναβάλει την έναρξη του πρωταθλήματος μέχρι τις 05/09.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση του ΔΣ της Super League συνεχίστηκε χωρίς τον Παναθηναϊκό, που μετά την απόρριψη του αιτήματος για άμεση εκλογή αντικαταστάτη του Γιώργου Στράτου, αποχώρησε από την συνεδρίαση, καθώς οι άνθρωποί του θεωρούν ότι δεν γίνεται να παρθούν αποφάσεις χωρίς να έχει εκλεγεί πρόεδρος. Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωσή της η Ξάνθη έχει κάνει γνωστό ότι ο Γ. Στράτος παρά την παραίτησή του θα είναι εκ νέου υποψήφιος για πρόεδρος.