Ο επόμενος Σπύρος Γιαννιώτης είναι από την Αλεξανδρούπολη! Γνωρίστε τον «διάδοχο» του Ολυμπιονίκη μας…

 

Μία εβδομάδα πριν, τέτοια μέρα, όλη η Ελλάδα καθηλωνόταν από την συγκλονιστική κούρσα του Σπύρου Γιαννιώτη ο οποίος στον τελευταίο αγώνα της μεγάλης καριέρας του κατάφερε να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες – χάνοντας οριακά το χρυσό.

Αν υπάρχει ένας κολυμβητής που αυτήν την στιγμή στην χώρα μας που μπορεί να θεωρείται «διάδοχός» του και πάνω στον οποίο θα στραφούν τα επόμενα χρόνια οι ελπίδες της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας για να έρθει και άλλο Ολυμπιακό μετάλλιο στο Open Water, αυτός είναι από την Θράκη μας!

stourasΟ λόγος για τον μόλις 15 ετών Γιάννη Στούρα του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης. Πιτσιρικάς ακόμα, θεωρείται μεγάλο ταλέντο στην (μικρή) ηλικία του, κορυφαίος στην χώρα και μάλιστα κλήθηκε στην Εθνική Ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Open Water Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών – Εφήβων  – Νεανίδων  – Παίδων – Κορασίδων που διεξάγεται στο Πιομπίνο (9-11 Σεπτεμβρίου).

Όπως γίνεται αντιληπτό, μετά την επιτυχία του Γιαννιώτη στο Ρίο ντε Τζανέιρο, η συγκεκριμένη διοργάνωση αποκτά ξεχωριστό βάρος, αφού τα παιδιά που θα εκπροσωπήσουν σε αυτήν την Ελλάδα ουσιαστικά είναι η αφρόκρεμα πάνω στην οποία θα δουλέψει ο εθνικός σχεδιασμός για την ανάδειξη του νέου Γιαννιώτη, της νέας Αραούζου και γενικά των νέων κολυμβητών αντοχής.

Όπως έχει γράψει το ThrakiSportS, την ομάδα απαρτίζουν οκτώ άτομα και πέρα από τον Στούρα του ΟΦΘΑ είναι οι μεγαλύτερης ηλικίας Αφροδίτη Κατσιάρα (ΑΕ Χαϊδαρίου), Νεφέλη Γιαννοπούλου, Κώστας Εγγλεζάκης (ΑΝΟ Γλυφάδας), Παρασκευή Κρητικού (Ηρακλής), Βασιλική Γρίβα (Εθνικός Πειραιά), Κώστας Χατζηγεωργίου (ΟΕΑΝΑ Βόλου) και Αστέριος Δαλδογιάννης (ΠΑΟΚ).

Ο Στούρας έχει γεννηθεί το 2001. Βέρος Αλεξανδρουπολίτης, κολυμπάει από 5 χρονών στον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης. Έχει πολύ αγάπη για το νερό και το κολύμπι, αλλά είναι και άριστος μαθητής, καθώς ποτέ δεν διανοήθηκε να παραμελήσει τα μαθήματά του για την αγάπη του για τον αθλητισμό. Κρατήστε το όνομά του και θα μας θυμηθείτε…

stouras2